Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2017 08:27   Güncelleme : 13-07-2017 08:27

Çiğdem Karaaslan hazırladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan tarafından hazırlanan '15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili' sergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıldı.

Çiğdem Karaaslan hazırladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, 15 Temmuz destanının 1. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, AK Parti Genel Merkezi'nde '15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili' sergisi düzenledi. 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayan ve 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde, milli iradeye sahip çıkan ve kararlı duruşu ile destan yazan vatandaşlar tarafından açılan pankart ve afişler ile meydanlarda çekilmiş fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi.

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''15 Temmuz hain darbe girişimini duydukları andan itibaren yola çıkan, sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanları dolduran, canından vazgeçerek vatanı savunan, bir büyük ve kutlu mücadeleye imza atarak tek yürek olan aziz milletin verdiği mücadele bir geceyle sınırlı değildi. Demokrasiye sahip çıkan aziz millet 27 gün boyunca dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bir kararlılıkla tüm ülkede nöbet tuttu. Meydanları dolduranlar yeni bir saldırının gerçekleşme ihtimaline karşı hazırdı. Genç, yaşlı, kadın, erkek günün ilk ışıklarına kadar bir aradaydı. Demokrasinin vazgeçilmez, bayrağın indirilemez ve vatanın bölünmez olduğunu tek ses olarak tüm dünyaya haykırdık ve 15 Temmuz destanını milletçe yazdık

Meydanların bir dili vardı

'15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi'nde demokrasi nöbetleri boyunca milyonların duygularını yansıttığı afişlerin bundan sonraki nesillere bütün yaşanmışlıklarıyla 2016 yılının temmuz ayı yaşananları hatırlatması, duyguların yazıya ve çizime dönüştüğü bu koleksiyonun unutmadığımız ve unutmayacağımız o gecelerin hatırasını en içten haliyle gelecek kuşaklara taşıması amaçlanmıştır.

Sergimizde bu toprakları bize vatan yapan ve vatan kalmasını sağlayan şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onlara duyduğumuz minneti anlatmak için özel bir mekansal düzenleme yapılmıştır. Ayrıca ''Sanal Gerçeklik'' alanı ve katılımcıların duygularını kendi afişlerini tasarlayarak yansıtabilecekleri farklı bölümler hazırlanmıştır'' dedi.

Açılış törenine ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışına demokrasi nöbetlerinde, kamyonuna bağladığı Türk Bayrağı ile katılan 5 yaşındaki Utku Enes Mandıralı ve ailesi de özel olarak davet edildi.

60 adet el yapımı afiş, 35 Anadolu Ajansı fotoğraf, dijital afişler  ve 250 demokrasi şehidinin illüstrasyon çizimi pankartının ter aldığı sergi, 28 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

adminadmin