Güncel
Giriş Tarihi : 16-06-2018 08:49   Güncelleme : 16-06-2018 08:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’i bombalıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil’i bombalıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde terör koridorunu kaldırdık. Şimdi Kandil’i bombalıyoruz. Biz onlara, dost geçinenlere diyoruz ki; eğer dost iseniz siz halledin, siz halletmiyorsanız biz hallediyoruz. Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz de olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Sultançiftliği Merkez Camii'nde kıldıktan sonra vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem bayram hem Cuma olması hasebiyle iki bayramın bir arada yaşandığına vurgu yaparak, “Rabbimden bizim niyazımız odur ki inşallah sekiz gün sonra Türkiye’de bizlere özellikle bir demokrasi bayramını da yaşatsın” dedi.

“BÜYÜK TÜRKİYE GÜÇLÜ LİDER İSTER”

Çıktıkları bu yolculukta karşısında birleşenlere işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların terörle mücadele diye bir derdi var mı? Bunların ekonomi diye bir anlayışı var mı? Bunların eğitim diye bir anlayışı var mı? Bunların turizm, ulaşım diye bir derdi var mı? Ne diyor? ‘Yüksek hızlı tren neymiş, kapatacağız’ diyor. Köprü, bir tanesini Demirel yapmış, öbürünü Özal yapmış, üçüncüsü de Erdoğan yapmış, dördüncüyü de ben yaparım. Soruyorlar gazeteciler, nereye yapacaksın? Çalışırız diyor canım, çalışırız, uygun bir yere yaparız. Ya senin daha planın yok, projen yok. Bu iş ustalık işi ustalık. Zira büyük Türkiye güçlü lider ister. Büyük Türkiye ustalık ister.”

“MAZLUMLARIN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere dört sütun üzerinde büyüteceklerini ifade ederek ulaşım, tarım, kültür, turizmi ve şahsiyetli bir dış politikayı bunların üzerine inşa edeceklerini, bunların adımlarını da hâli hazırda attıklarını dile getirdi. Muhalefetin ağzından terörle mücadele diye bir şeyin duyulmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin şimdiye dek vatandaşlar arasında ayrım yapmadığının altını çizdi. “Bizim değerlerimizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaza, Arnavut, Boşnak, böyle bir ayrım yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdiklerini vurgulayarak, Kürtlerin bu oyunu bozacaklarına inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hiçbir zaman zulüm ile abat olunamayacağını belirterek  “Onun için biz mazlumların yanında yer alacağız, yer almaya devam edeceğiz. Bu oyunu da bozacağız” şeklinde konuştu.

“BİZ BARIŞ İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen olaylara değinerek şunları kaydetti: “Dün bizim Şanlıurfa Milletvekilimiz Kürt’tür, onlar esnaf ziyareti yapıyorlar ve Şanlıurfa milletvekilimizin ağabeyini öldürüyorlar. Siz diyor bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz, niye buraya geldiniz? Ya olabilirsin HDP’li yani sana bir ziyaret yapıldıysa niye rahatsız oluyorsun? Şimdi bugün defnedildi, Şanlıurfa milletvekilimizin ağabeyi. Şu anda Başbakanımız orada, bakanlarımız orada. Kardeşim, biz barış istiyoruz, bunlar lafta barış diyorlar, lafta özgürlük diyorlar, hepsi yalan. Bunların bugüne kadar öldürdükleri insanların sayısı yüzlerce, binlerce. Ya bunlar değil miydi, Diyarbakır Belediyesinin önünde, benim Kürt annelerimi ağlatanlar bunlar değil miydi? Onların kızlarını Kandil’e kaçıranlar bunlar değil miydi? Kardeşlerim, bizden böyle bir şey duydunuz mu? Ve bunlar hâlâ buna devam ediyorlar.”

“BİZ HİZMETİN PARTİSİYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’deki 81 milyon vatandaşın huzuru için olduğuna işaret ederek Diyarbakır’ın yaşadığı değişim ve dönüşüme atıfta bulundu. Diyarbakır’da bulundukları sırada halktan büyük teveccüh gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Niye? Biz hizmetin partisiyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik ve bu yolda böyle devam edeceğiz, ama beraber. Siz bizi buralara getirdiniz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ‘Dünya beşten büyüktür’ derken dünyadaki bütün ülkelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yerini alması gerektiğini kastettiklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ‘one minute’ derken neyi kastediyoruz? Bak, sen bir Siyonist olabilirsin, bir İsrailli olabilirsin, ama sen bir defa öldürmeyi iyi bilirsin. Bunlar 7’den 70’e o Filistinli yavruları Gazze’de öldürenler değil mi? Bunlara karşı bu mücadeleyi veren Türkiye değil mi?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin Kudüs meselesini suiistimal etmeye kalktığını ifade ederek şunları kaydetti: “Ya sizin Kudüs’te bir derdiniz yok. Afrin meselesinde ne dediler? Afrin’e gitmeyin. Cerablus’ta ne dediler? Gitmeyin. Biz ne dedik? Gideceğiz. Gittik mi? Gittik. Ve şu ana kadar orada Mehmet’imiz, Özgür Suriye Ordusu hamdolsun teröristlere karşı büyük bir mücadele verdi ve Suriye’nin kuzeyinde terör koridorunu kaldırdık. Şimdi sırada Kandil’i bombalıyoruz, evet. Biz onlara, dost geçinenlere diyoruz ki; eğer dost iseniz siz halledin, siz halletmiyorsanız biz hallediyoruz. Size birkaç gün içerisinde daha başka müjdelerimiz de olacak inşallah. Rabbim Mehmetçiğimize güç, kuvvet versin. Ya Hafız ismi şerifi hürmetine Mehmet’imizi korusun Allah’ımız.”

adminadmin