Siyaset
Giriş Tarihi : 19-03-2018 09:46   Güncelleme : 19-03-2018 09:54

Devlet Bahçeli Yeniden MHP Genel Başkanlığı'na Seçildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 12. Olağan Kurultayında, salonda hazır bulunan 1176 delegenin tamamının imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildi. Devlet Bahçeli, 1167 oyla MHP Genel Başkanlığına yeniden seçildi.

Devlet Bahçeli Yeniden MHP Genel Başkanlığı'na Seçildi

Bahçeli, yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından, bir konuşma yaptı:

"Sizlerle dava arkadaşı olmaktan iftihar ediyorum. Milli bekamız tehlikededir, milli güvenliğimiz tehdit altındadır. Terör saldırıları hız kazanmıştır. İhanet pusuda, melanet ayaktadır. İçeriden ve dışarıdan kuşatılan her cephede Türkiye çok ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Milliyetçi, ülkücü hareket buradan uyarmaktadır. Herkes çok iyi bilsin ki bu kutsal vatan sahipsiz değildir. Şanlı al bayrağımız öksüz ve rüzgarsız değildir. Milliyetçi hareket ebedi vatan nöbetindedir. Bu kutlu dava sonsuz bir vatan sevgisinden kaynaklanan bir iman hareketidir. Harcı çile, fedakarlık, cefa olan bu davanın tapusu erimeyen haysiyetlere zimmetlidir.  Beka tehlikeye düşerse baş almaya, baş vermeye hazır olan, yeminli cesur yürekler yazmışlardır. Tarih şahittir ki bu yarım asırlık çileli yolculuktan milliyetçi hareket milli konularda her zaman milli duruş sergilemiş, ilke ve ülkülerinde hiçbir kırıklık yaşanmamıştır.  Duruşumuz millidir, vefamız şühedadır. Millete beka irademiz, isteğimizdir. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Yeniden üstlendiğim mukaddes görevi gelecekte de şeref tacı gibi taşıyacağımı, kutlu ülkülerimi sonuna kadar temsil edeceğimi ilan ediyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN, BAHÇELİ'YE TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlığa yeniden seçilen Bahçeli'yi telgraf göndererek tebrik etti.

MHP'NİN YENİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı'nda, 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) 45 yeni isim seçildi.

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda, genel başkanlık seçimlerinden sonra, 75 kişilik MYK ile 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelikleri için seçimler yapıldı.

Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Edip Semih Yalçın, Ruhsar Demirel, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve Mustafa Kalaycı MYK'deki yerini korurken, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal yeni MYK listesinde yer almadı.

Mevcut MYK üyelerinden Zuhal Topçu, Nevin Taşlıçay ve Ruhsar Demirel yerlerini korurken, 7 yeni kadın üye MYK'ya girdi.

Blok liste olarak gerçekleştirilen seçimlerde, MYK şu isimlerden oluştu:

"Edip Semih Yalçın, İsmet Büyükataman, Celal Adan, Mevlüt Karakaya, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Mustafa Kalaycı, İsmail Faruk Aksu, İzzet Ulvi Yönter, Zuhal Topçu, Deniz Depboylu, Kamil Aydın, Ruhsar Demirel, Mehmet Parsak, Hidayet Vahapoğlu, Cemal Çetin, Ali Güler, Oğuz Turhan, Özgür Bayraktar, Tamer Osmanağaoğlu, Yaşar Yıldırım, Volkan Yılmaz, Kadir Şekerci, Mehmet Taytak, İbrahim Çiftçi, Nevin Taşlıçay, Merve Menekşe, Gülbeyhan Saylağ, Nur Tuğba Aktay, Ayşe Sibel Ersoy, Gülay Özcan, Serap Şule Kalın, Fethi Yıldız, Murat Kotra, Yüksel Kaleci, Davut Haskırış, Ahmet Özyürek, Erdem Karakoç, Musa Küçük, Ahmet Yiğit Yıldırım, Hakan Doğru, Adem Yurdakul, Abdullah Bahadır Alperen, Fatih Çetinkaya, Mehmet Duygulu, Ferhat Çakıroğlu, Muhammet Koçak, Sefer Aycan, Süleyman Korkmaz, Mehmet Varol, Kadir Çitil, Nevzat Aypek, Hüseyin Korkmaz, Akın Üstün, İdris Aydın, Hakan Er, Hasan Özarslan, Hüsnü Uğur, Mustafa Ertekin, Mehmet Sarı, Süleyman Latif Yunusoğlu, Abdurahman Başkan, Nevzat Ünlütürk, İbrahim Özyavuz, Fevzi Zırhlıoğlu, Ömer Çağlar Yılmaz, Bulduk Özdemir, Volkan Uygunuçarlar, Volkan Dudu, Seyit Ahmet Göçer, Yusuf Turan, Recep Bakırcı, Umur Ertürk, Yakup Özkılıç, Ahmet Yılmaz."

MYK'YA 45 YENİ İSİM

Kurultaydan önce, 75 kişilik MYK'da, ihraç ve ayrılmalardan dolayı 72 üye bulunuyordu.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Dokuz kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de Halil Öztürk, Niyazi Paksoy, Muhammet Tekin, Kürşat Türker Ercan, Hami Kokmazlı, Duygu Kurban Gözüoğlu, Gencer Özdemir, Mehmet Azar, Fezvi Fırat Gözüyeşil'den oluştu.

Öte yandan, Burdur il başkanı ile Tefenni ilçe başkanının, rahatsızlıkları nedeniyle oy kullanamadıkları bildirildi.

BAHÇELİ, KURULTAYIN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Bahçeli, MHP Kurultayı'nın açılışında şu açıklamalarda bulundu:

Teşkil edilen kurultay divanının değerli başkan ve üyeleri, dost ve kardeş ülkelerin saygın temsilcileri, teşrif eden saygıdeğer misafirler, fedakar ülküdaşlarım, sevgili bozkurtlar, asenalar, muhterem hanımefendiler, beyefendiler, medyamızın değerli mensupları hepinizi selamlıyorum.

Gönülleri birleşenler selam sizlere. Gözünde bayrak, gönlünde vatan, gövdesinde hayatın yükünü taşıyan muhteşem milli varlığa selam olsun. Millet ve memleket sevdalılarına selam olsun. Emek ve ömür veren tertemiz vicdanlara selam olsun. Söz ak, gözü tok, duruşu dik, duyuşu berrak, feraset kalelerine selam olsun.

Turan illerine, Türkistan diyarlarına, kızıl elma ülküsü ile yürüyen nesillere, dava arkadaşlarıma saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Nice badireleri yenerek nice belaları ezerek nice engelleri geçerek, hamdolsun 12. Olağan Büyük Kurultayımıza kavuştuk. Bu muazzam diriliş ruhu ile buluştuk.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde toplandık, Türk milletinin muzaffer ruhunu cihana ilan etmek için seferber olduk. Milliyetçi, ülkücü hareket bugün tarih yazıyor. Art niyetli şekilde neredesiniz diye soranlara; Gümbür gümbür, işte buradayız. Şimdi siz söyleyiniz, vereceğiniz cevaplarla taşeronlarını zangır zangır titretiniz. Ezan susmaz, bayrak inmez, vatan bölünmez diyen, kutlu irade nerede?

"BİZİM İÇİN VEFA SADECE BİR SEMTİN İSMİ DEĞİLDİR"

Kurultayımızın milletimize, geleceğimize, partimize, Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Hilal bakışlılar, bozkurt duruşlular hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Duruşu olanın dev gibi bir davası, devasa hayalleri vardır. Duruş aynı zamanda iddia, irfan, yüksek karakter ve kararlılık mahsulüdür. Kıpırdamadan duranın değil, duruşu ile hareket edenin gelecek hakları bulunacaktır. Duruşu milli olanın durduğu yer meşrudur, ahlakidir, maneviler, halkın yanıdır. Biliyoruz ki Türkiye'nin istikbali milli duruşun istikrar içinde devamına bağlıdır. Duruşumuz Türkiye'dir, Türklüktür, Müslüman Türk milletinin ta kendisidir. Vefa ise duruşa manevi öz katan imanı asalettir. Bizim için vefa sadece bir semtin ismi değildir. Vefası olmayanın milli ve manevi değerlere vedası kesindir. Vefası olmayan, kaypaktır, kaçaktır, manen kayıptır.

MHP demek şühedaya vefa demektir, millete beka demektir. Beka, var oluşumuzdur, payidarlığımızdır. Sonsuzluk ırmağına akışımızın ana yatağıdır.

MHP'yi darbe kanallarından durduramayanlar bu defa farklı iddialar ile ortaya çıktılar. 10 Ocak 2016'da dedik ki, kurultayımızın tarihi 18 Mart 2018'dir. 2 yılı aşan bir süreyi geride bırakıp 18 Mart'a geldik, siz söyleyiniz, sözümüzü milim ödün vermeden tuttuk mu? 12. Olağan Büyük Kurultayımıza gelinceye kadar ne kadar kepazelik, travma, skandal varsa maruz kaldık. Oyunları tümden bozduk. Bir kere satan yine satar. Vefasızlık imansızlıktır.

Ederi 1 dolar olan şerefsizlere verilecek ne bir karış toprağımız ne de bir tek insanımız vardır.

Bir yanda Afrin'den Suruç'a kadar küresel ölçekte bir şiddet sarmalı sahaya indirildi. Sivil ve masum vatandaşlarımız hedef alındı. Şehit naaşları ağıtlarla son yolculuklarına uğurladı. 20 Temmuz 2015'ten bu yana 1461 evladımız şehit düştü. 15 Temmuz'da tarihin en şiddetli işgal teşebbüslerinden birisine milletçe maruz kaldık. Belirli aralıklarla dayatılan sözde özerklik ilanları bunun habercisiydi. 4. aşamada ise İran'ın, ABD'nin ve İsrail kanalıyla çözülerek Kürdistan'ın son kısmının inşası hedeflenmişti. Bu nedenle MHP ile uğraşıldı, MHP ameliyat masasına yatırıldı.

Hem MHP hem de partisiyle birlikte sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel kuşatmaya alındı. Bu kuşatmaya tesir düzeyi yüksek ilk vuruş 15 Temmuz'da Türk milleti tarafından gerçekleştirilmiştir. İkinci vuruş 24 Ağustus 2016 Fırat Kalkanı Harekatı, üçüncüsü ise Zeytin Dalı Harekatı'dır. Tehlike geçti mi? Asla. İşbirliği ve uzlaşmaya kulak tıkayamazdık.

CHP'YE "ÇİFTLİK BANK" BENZETMESİ

CHP, İP, HDP, PKK, FETÖ, PYD, YPG, IŞİD, DHKP-C ve küresel cinayet şebekesinden müteşekkil ihtilaf ve ihanet bloku cumhurun karşısında tel tel dağılacak, kaybetmekten başka seçeneği olmayacaktır. CHP yeri geldiğinde devlet kurduğunu söyleyen, yeri geldiğinde de yıkıma mihmandarlık, yozlaşmaya işbirlikçilik yapan siyasi cüruftur. Şu anda CHP ele geçirilmiş, kontrol ve denetimi Türkiye karşıtı mihraklara geçmiştir. Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla CHP'nin tevatür, tezgah ve tezviratları birdir, aynıdır.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Cumhurbaşkanı seçiminde adayımız aksi ve arızi gelişme olmadıktan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur ittifakı Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesine müzahir biçimde geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, hiçbir mahfil, hiçbir güruh, hiçbir siyasi düşük, Cumhur İttifakını çatlatamayacaktır.

Türklerle Kürtler arasında ayrımcılık sokmak şerefsizliktir. Kürt kökenli kardeşlerimizi dışlayan bir milliyetçilik olamayacaktır. Bozkurt sembolü yapan askerlerimizin cezalandırılmasını isteyenler haindir. PKK'lı hainler en büyük kötülüğü Kürt kökenli kardeşlerimize yapmışlardır. Vatan birdir, millet birdir, devlet birdir, bayrak birdir, dil birdir. Başkentimiz Ankara'dır. Bağımsızlığımızın eseri İstiklal Marşımızdır.

Kaynak: Habertürk

adminadmin