Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2015 20:30   Güncelleme : 09-02-2015 20:30

Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri

SAMSUN (AA) - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi'nde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla "Birlikte Bırakabiliriz" adlı etkinlik düzenlendi

Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri

SAMSUN (AA) - Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi'nde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla "Birlikte Bırakabiliriz" adlı etkinlik düzenlendi.

Yeşilyurt Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katılarak solunum fonksiyon testi yaptırdı. Etkinlikte vatandaşlar ise ücretsiz solunum fonksiyon testine ilgi gösterdi.

Türk Toraks Derneği Samsun Şubesi Temsilcisi Özgür İnce, test yaptıran vatandaşları bilgilendirdi ve sağlıkları için sigarayı bırakmalarını tavsiye etti. 

Türkiye'de ve dünyada sigarayla mücadelenin giderek arttığını ve başarılı sonuçlar alındığını belirten İnce, "Sigaranın gerek sağlığa, gerek bütçeye zararları artık herkes tarafından bilinmekle birlikte nikotin bağımlılığı artık tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple Sigara Bıraktırma Kliniklerinde hastalar önce mevcut akciğer durumu değerlendirilmesi sonrasında kişiye özel tedavi programlarıyla sigarayla çok daha başarılı bir biçimde mücadele edebilmekte ve gayet yüz güldürücü sonuçlar alabilmektedirler. Herkese dumansız, ferah nefesli sağlıklı günler dilerim" dedi.

adminadmin