Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-10-2020 06:35   Güncelleme : 01-10-2020 06:35

Dünyanın En Dalavereci Ülkesi

Dünyanın En Dalavereci Ülkesi

Delaware eyaleti, ABD’nin Kuzeydoğusunda yer alan bir eyalettir. 1787 yılında ABD anayasasını diğer eyaletlerden önce kabul ettiği için "Birinci Eyalet" olma özelliğine sahiptir. Güya Ay’a giden Amerikalı astronotların uzay giysileri işte burada yani Delaware'de yapılmıştır.

Türkçede alavere-dalavere tamlaması insanları sahtekârlık yaparak aldatma işlemine denmektedir. İşte ABD’nin bu birinci eyaleti bahse konu ülkeye aynı ismin verilmesine neden olmuştur.

Dünyanın en büyük dalaveresi “İnsanlı Ay Yolculuğu” ikinci en büyük sahtekârlığı ise “11 Eylül 2001” saldırısıdır. Öyle ki bu saldırıdan sonra dünya üzerindeki dengeler yeniden ABD lehine değişmiş dünyanın altı üstüne gelerek her yer kan gölüne dönmüştür. Şüphesiz yapılan sahtekarlıkların Hollywood filmlerindeki gibi mükemmel bir şekilde gerçekleştirilmesi ABD adına çok büyük bir başarı insanlık adına ise utanç verici bir durumdur.

George W. Bush 11 Eylül saldırısı akşamı yazdığı notlara “21. Yüzyıl’ın Pearl Harbour’u” olarak kayıt düşmüştü. Gerçekten de savaş çıkarmak, kan dökmek ve zarar eden silah fabrikalarını kurtarmak için böylesine insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirmek ABD’nin şanına yakışır bir tutumdur.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN