Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-04-2021 07:53   Güncelleme : 27-04-2021 07:53

En Bereketli Ay Ramazan

En Bereketli Ay Ramazan

Ramazan, Kur'ân-ı Hakîmin bize gönderildiği ay olması sebebiyle çok kıymetlidir. Yaratıcımızı ve O’nun bu Semavi Kitaptaki Saadet Prensiplerini idrak etmekte bizlere çok yüksek bir fırsat sunar...


Sümer Tabletlerini anlatan profesörler televizyonda çok heyecanlanıyorlar. Eski bir kavmin tabletlere ciziştirdikleri dillerine ait harflerin asırlar sonrası anlaşılması, o devre ait medeniyetle ilgili bazı veriler bulunması ilim dünyasını haklı bir heyecana sokuyor. 14-15 asır önce Kâinatın, her şeyin, biz insanların Yaratıcısı, Yüksek Merhamet, Şefkat, İlim ve Kudret sahibi Allah’ımızın en son dine ait iki cihan saadetimizin anlatıldığı kitabının biz insanların diliyle bize gönderilmesi bizleri çok daha fazla heyecanlandırmalı. Yeni bir şevk, coşku ve merakla bu önemli Mesajları içinde bulunduran Kitabımıza dikkatimizi vermeli, okumalı, anlamaya çalışmalı, yüksek bir lezzet almalıyız.


Kur'ân-ı Kerim, madem bu ayda gönderilmiş. Nefsin O’nun yanında basit kalan ihtiyaçlarını ve sıradan hallerimizi geçici olarak terk edip, günün bir kısmında O kitaba hürmet anlamında meleklerin vaziyetine benzemek ne kadar yüksek bir hal olur. Bu surette o Kur'ân'ı yeni nâzil oluyor gibi okumak ve dinlemek ve O’nu güya 14 asır önce geldiği anda dinlemek; o hitabı Peygamberimiz ASM’dan işitiyor gibi dinlemek; belki Hazret-i Cebrail'den, belki  aracısız Ezelî ve Ebedi Rabbimizden dinliyor gibi bir kutsal hâle girmek kadar ulvi bir durumdur...Bu durum adeta O Kitaba, O Hitaba tercümanlık edip başkasına dinlettirmek ve Kur'ân'ın gönderilişinin yüksek faydasını bir derece görmek ve göstermektir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN