Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-12-2016 09:19   Güncelleme : 05-12-2016 09:19

Engelliler Gününde Engelsiz Konser

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla özel bir konser verdi.

Engelliler Gününde Engelsiz Konser

Samsun Haber - Canik Kültür Merkezi'nde Şef İbrahim Üçüncü idaresindeki engellilerden oluşan koronun konserini Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da dinledi. Hazırlıklarına uzun zaman önce başlanan ve üçüncü kez düzenlenen konserde yöresel türküleri bireysel ve koro olarak başarılı bir şekilde seslendiren engelliler, dinleyenlerden büyük alkış aldı.

BİZ ENGELLERİ KALDIRAN BİR BELEDİYEYİZ

Gecede konuşan Başkan yardımcısı Alican Usta, "Engelli vatandaşlarımızla sadece 3 Aralık’ta birlikte değiliz. Sene içerisinde bir çok projeyi birlikte hayata geçiriyoruz. Kapımız her zaman onlara açık. Yerel yönetimlerin en önemli görevi toplumun yaşamını herkese eşit ve adil bir şekilde sunmaktır. Şunu açıkça söylemeliyim ki insanlar değil, şehirler engelli olur. Toplumun bütün kesimlerinin birlikte yaşayabildiği bir şehir inşa etmemiz gerektiğini her zaman ifade ettik. Biz Canik’te gerek yapmış olduğumuz tesislerde, gerekse engelli vatandaşlarımız için ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projelerde bunu başardık. Biz engelleri kaldıran bir belediyeyiz" dedi.

HAKYEMEZ’DEN CANİK’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Gecede konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemez,” Canik Belediye Başkanı sayın Osman Genç, Başkan yardımcısı Alican Usta ve çalışanları her zaman yanımızda oldu. Ne zaman kapılarını çalsak, bizleri her zaman kabul ettiler. Canik Kültür Merkezi ve diğer tesislerin kapıları bize daima açık. Canik ile her zaman uyum içerisinde çalıştık. Aynı zamanda Canik Kent Konseyi Engelliler Meclisi başkanıyım. İnşallah birlikte çok daha güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

USTA, SAHNEDE KORO ÜYELERİNE EŞLİK ETTİ

Gecenin sonunda Canik Belediye Başkan yardımcısı Alican Usta, sahnede koro üyeleriyle birlikte son türküye eşlik etti.

Konsere Başkan yardımcısı Alican Usta’nın yanısıra, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemez, Ak Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, muhtarlar ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

adminadmin