Sağlık
Giriş Tarihi : 27-01-2023 16:23   Güncelleme : 27-01-2023 16:28

Erkek Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Nelerdir?

Erkek Cinsel Fonksiyon Bozuklukları Nelerdir?

Cinsel sağlığı etkileyen sertleşme problemi, fiziksel sağlık sorunlarına neden olabildiği gibi psikolojik anlamda da yıkıcıdır.

Sertleşme sorununun getirdiği olumsuzluklardan kurtularak sağlıklı bir cinsel yaşam için mutluluk çubuğu uygulaması, son derece kesin bir çözüm vadeder. Bununla birlikte penil protez uygulamasının mutlaka alanında uzman hekimlerin kararıyla uygulanması gerekir.

Mutluluk çubuğu, sertleşme sorunlarına karşı üretilmiş en etkili çözümlerdendir. Penil protez ya da penis protezi olarak da adlandırılır.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Mutluluk çubuğu, erkeklerde ortaya çıkan ve cinsel sağlığı önemli ölçüde etkileyen sertleşme sorununun tedavisinde son basamak uygulama olarak kullanılan yöntemdir.

Temel olarak uygulama, penisin sertleşen tüplerine protezler yerleştirilmesi esasına dayanır. Peniste bulunan bu dokular, cinsel birliktelik ve cinsel uyarılma durumunda harekete geçerek sertleşir. Sertleşmenin görülmemesi durumunda ise sertleşme sorunun olduğunu söylemek mümkündür.

Mutluluk çubuğu ameliyatı, tam da peniste bulunan bu noktalara yerleştirilen protezlerle cinsel birliktelikten önce penisin uyarılarak sertleşmesini sağlar. Kısa sürede cinsel birlikteliği uygun hale gelen penis, cinsel performansı artırır.

Mutluluk Çubuğu Kimler İçin Uygundur?

Üroloji profesörü tarafından da uygulanan mutluluk çubuğu uygulaması, ilk basamak bir uygulama değildir. İlaçlı tedavilerin denenmesinin ardından uygulanmalıdır. Ayrıca prostat teşhisi konulmuş kişiler için de penil protez uygulaması idealdir.

Mutluluk Çubuğu Kullanımı

Mutluluk çubuğu tedavisinde penisin ilgili bölümüne yerleştirilen protezler, uygun görülmesi halinde şişirilebilir. Çoğunlukla cinsel birliktelik öncesinde bu protezlerin belli bir zaman dilimi içerisinde şişirilerek ilişkiye hazır hale getirilmesi gerekir.

Penisin içerisine yerleştirilen minimal boyutlu balonlar, penisin ucunda bulunan pompa yardımıyla şişirilmeye uygundur. Uygulama sonrasında uzman hekim mutlaka pompanın nasıl kullanılacağını öğretir. Dolayısıyla kişi, arzu etmesi durumunda hızla penisin cinsel ilişkiye hazır hale getirilmesini sağlayabilir. Burada uzman hekimin önerilerinin doğru şekilde uygulandığından emin olunmalıdır.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN