Spor
Giriş Tarihi : 20-11-2019 09:49   Güncelleme : 20-11-2019 09:49

Ertuğrul Sağlam Samsunspor İle 5 Yıllık Sözleşme İmzaladı!

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam bugün düzenlenen törenle 5 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Doğum gününde imza atan Ertuğrul Sağlam, “Bugün burada güzel geçecek bir tarihin ilk sayfasını yazıyoruz. Kulübümüzün Süper Lig’in 6’ncı şampiyonu olması hedefi için buradayım. Bu bir meydan okumadır” dedi.

Ertuğrul Sağlam Samsunspor İle 5 Yıllık Sözleşme İmzaladı!

Nuri Asan Tesisleri’nde taraftarlarıın da katıldığı imza töreninde ilk olarak Genel Menajer Mustafa Aztopal konuştu.

Aztopal, “Bugün Samsun şehri adına ve Yılport Samsunspor adına tarihi bir gün. Çünkü bugün atılacak olan imza uzun yılların getireceği başarının altına atılacak olan imzadır. O yüzden hepimiz çok mutlu ve gururluyuz. Bugün Samsunspor tarihine adını altın harflerle yazdıran ve tüm Samsunluların ve Samsunsporluların gönlünde taht kuran değerli bir isimle teknik adam olarak 5 yıllık imza atacağız. Kendisini uzun uzun anlatmama gerek yok. Bizim yönetim olarak şu anki en büyük mutluluğumuz takımımızı çok değerli bir lidere emanet etmek olacak. O yüzden biz çok mutluyuz, çok huzurluyuz ve çok gururluyuz. Ben Ertuğrul hocama, ailene ve yuvana ‘hoş geldin’ diyorum” diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam’a ‘hoş geldin’ diyen Teknik Menajer Yücel Uyar ise, “Samsunspor camiasına futbolcu olarak, teknik adam olarak hizmet etmiş, değerli katkılar sunmuş, tekrar yolu bizimle kesişmiş, üstün başarılar elde edeceğine canı gönülden inanıyorum. Ortam ve zemin buna müsait. Samsunspor’un büyük taraftarı her zaman buna destek olmuştur. Şimdi daha büyük destek olacağına inanıyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah şampiyonluk onunla gelecek” şeklinde konuştu.

Yılport Samsunspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Bugün benim için birkaç açıdan özel bir gün. O yüzden hayatımın inşallah bugün atacağım imza ile bundan sonraki kısmının da sizlerle beraber çok güzel geçeceğine inanıyorum. Buradaki coşku ortamı, buradaki samimi ortam bana bunları söylettiriyor. İnsanlar için günler çok önemlidir. Yaşanmışlıklar çok değerlidir. Benim burada bu şehirde, Samsunspor’da dün yaşadıklarım çok değerliydi ve onları çok önemsiyorum. Bununla beraber yarınlar için buradayım. Samsunspor’un arması altında yeniden tarih yazmak için buradayım. Kupalar kaldırmak için buradayım” dedi.

YILPORT SAMSUNSPOR’UN SÜPER LİG’İN 6’NCI ŞAMPİYONU OLMASI HEDEFİ İLE BURADAYIM

Süper Lig’de 6’ncı şampiyonluğu hedeflediklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Başkanımız ile görüşme yaptığımız gün de dahil, yakın geçmişte 3 süper lig kulübünden teklif aldım. Fakat daha büyük hedeflere oynayan bir takımda çalışmak istediğim için kabul edemedim. 6 tane TFF 1. Lig takımından teklif aldım. Fakat bir alt ligde çalışmayı düşünmediğim için onların da teklifini kabul etmedim. Bu doğrultuda onlar da haklarını helal etsinler. Kabul etmedim çünkü hem aklım hem de kalbim daha güçlü bir proje arıyordu. Samsun şehrinin desteği ve Yıldırım Holding’in gücü bizi buraya getirdi. Burada öyle bir çağrı var ki, buna karşılık vermemek mümkün değildi. Başta başkanımız Yüksel Yıldırım olmak üzere bu süreci başlatan ve bu süreçte görüşüp fikrini aldığım değerliği büyüğüm İsmail Uyanık ve bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyorum. Elbette işimiz kolay değil. Elbette kolay olmayacak. Ama sabırlı olacağız, güçlü olacağız, birbirimize karşı samimi olacağız. Birbirimize güveneceğiz ve Allah’ın izni ile bu işi güzel bir şekilde getireceğiz. Bugün tarihi başarı hikayemizin ilk sayfasını yazıyoruz. Finalde de inşallah kupa törenleri olacak. Yılport Samsunspor’un Süper Lig’in 6’ncı şampiyonu olması hedefi ile buradayım. Sosyal medyada bir yorum vardı. Çok hoşuma gitti. ‘Bu bir meydan okumadır’ diyor. Evet bu benim için, ekibim için, şehrimiz için, kulübümüz için bir meydan okumadır. Büyük Samsunspor’un büyük taraftarının desteği ile birbirimize güveneceğiz, saygı duyacağız, sabredeceğiz, çok çalışacağız ve birlikte başaracağız. İnşallah bu imzanın Samsun şehrine, Yılport Samsunspor’a, hem sizlere hem de ülke futboluna hayırlı olması dileğiyle tekrar hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İmzanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, “Son birkaç karşılaşmayı canlı izledim. Ben Samsunspor hangi ligde olursa olsun, takımı takip eden bir insanım. Oğlum benim çok fanatik bir Samsunspor taraftarıdır. Dolayısıyla hem bizim takibimiz, hem de onun takibi ile Samsunspor hakkında birçok bilgiye sahibiz. İyi bir oyuncu grubuna sahibiz ama iyi bir takım değiliz. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde oyuncularla biran evvel iletişime geçip, kendimizi ifade ederek onların da potansiyellerini tam anlamıyla performansa dönüştürecek çalışmalar içerisinde olacağız. En son Hekimoğlu Trabzon karşılaşmasında şunu gördük ki, bu çocuklar iyi motive oldukları zaman, istediklerinde ve doğru işler yaptıkları zaman ortaya çok güzel işler çıkarabiliyorlar. Dolayısıyla bizim yapmamız gereken ilk iş bugün itibarıyla oyunculara sahip oldukları potansiyeli tekrar hatırlatmak ve onu takımın menfaati doğrultusunda o gücü harekete geçirmek olacak. Şu gün itibariyle transferden söz etmemiz doğru değil. Önümüzde daha kupa maçlarıyla beraber 6 tane daha maçımız var. Onlar bittikten sonra inşallah bu sene itibariyle bizi TFF 1’inci lige taşıyacak kadro yapılanmasını da gerçekleştirecek. Ama şu gün itibariyle yapmamız gereken en önemli iş, çocuklara güvenmek, onların potansiyellerini biran evvel takımın performansını daha üst seviyeye çıkaracak şekilde harekete geçirmek olacak” dedi.

Başka takımlara bakmadan kendi işlerine odaklanacaklarının altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Bizim kendi işimize odaklanmamız gerekir. Diğer takımların ne yaptığı tabi ki önemli ama yapmamız gereken en önemli iş, kendi işimize ve başarımıza odaklanmamız. Çünkü futbol çok enteresandır. Bir bakıyorsunuz bir takım bir hafta içerisinde 2 tane mağlubiyet alıp, 6 puan kaybedebiliyor. O yüzden çok fazla başkalarını düşünmeden kendi işimize ve başarımıza odaklanalım. Bu doğrultuda da herkes yapabileceği katkıyı inşallah koyacaktır” diye konuştu.

adminadmin