Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2021 10:42   Güncelleme : 03-12-2021 10:42

Evanjelistler yahova şahitlerine karşı!

Samsun’un Atakum İlçesinde Agope Haouse – Protestan Kilisesinin bulunduğu bölgelerde Yahova şahitleri tarafından dağıtılan mektuplar, Hıristiyanlığın bu iki mezhebini karşı karşıya getirdi.

Evanjelistler yahova şahitlerine karşı!

Samsun’da misyoner faaliyetler sürdüren bir grup tarafından, ev ve işyerlerine mektuplar gönderildi.

Hristiyanlığın kutsal kitabı olan İncil’de, günümüzde yaşanan sorunlarının çözümünün yer aldığını belirtildiği mektupta, istenilmesi halinde İncil’in ücretsiz olarak gönderileceği bilgisine de yer veriliyor.

YÜZYÜZE GÖRÜŞEMEYECEĞİMDEN

Elena isimli bir kişiden geldiği belirtilen mektubun başında yer alan, “Samsun’da yaşıyorum ama sizinle yüzyüze görüşemeyeceğimden…” şeklindeki ifade dikkat çekerken, mektubun yanında “Gözcü Kulesi” adlı Hristiyanlık bilgileri içeren bir de dergi bulunuyor.

Diğer yandan Samsun Atakum İlçesinde dağıtılan mektup, Atakum’da bulunan Agope Hause Protestan Kilisisesini harekete geçirdi.

Samsun Protestan Kilisesi isimli Twitter hesabında, “Kilisemizin bulunduğu İlçede Yehova Şahidi olarak bilinen bir akım tarafından bir çok kişiye “gözcü kulesi dergisi ve mektup” gönderilmiştir. Olay basında “Hristiyanlığa davet olarak” yansıtılmıştır.

1-Bu kişiler hristiyan değildir.

2-Bu kişilerin kilisemizle alakası yoktur” şeklinde bir mesaj paylaşıldı.

PROTESTANLAR YAHOVA ŞAHİTLERİNİ SEVMEZLER

Hz. İsa’yı tanrının oğlu olarak kabul eden ve teslis inancını kabul eden Protestanlar, teslis inancı, cehennem inancı gibi bazı temel kabullerde Protestanlardan ayrıldıkları için sevilmezler.

Protestan Kilisesi, Türkiye’de olmasa da bazı ülkelerde Yahova şahitlerine açıkça cephe açmıştır.

Yahova Şahitlerinin özellikler cehennemin olmadığı ve teslis inancıyla Hıristiyanlıktan ayrılan bir mezheptir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN