Genel
Giriş Tarihi : 28-06-2021 11:16   Güncelleme : 28-06-2021 11:16

Farklı Hikayelerle Dünya Klasikleri Seti

Dünya klasikleri seti dünya çapında yazılmış olan kitapların içerikleri ile oluşturulmuş setlerdir. Seçilmiş olan dünya klasikleri belirlenmiş olan özelliklerine ve konularına göre sıralanmıştır.

Farklı Hikayelerle Dünya Klasikleri Seti

Evrensel değerleri yansıtmayı hedef alan tüm kitaplar belirgin nitelikleri ve konu başlıklarına göre kategorilerine ayrılmıştır.

Dünya klasikleri denilince akla ilk gelen kitaplar seçilerek  oluşturulan setin temin edilmesi ve birçok kütüphanede bulunması ile çeşitli incelemeler yapılmıştır. Çeşitli konuların sıralanarak evrensel değerler kapsamında incelenmesi bu kapsamda değerlendirilir.

 

Dünya Klasikleri Seti ve Özellikleri

Dünya klasikleri seti içinde bulunan kitapların yazarlarına göre seçilmesi ve tüm dünya çapında benimseniş evrensel değerlerin yansıtılması ile çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Set içinde bulunan tüm kitapların verdiği mesajlar ile bir bütünlük içinde incelenmesi ile seçimleri yapılmış olur.

Dünya klasikleri ve detayları incelendiğinde daha çok yetişkinlerin dünya görüşüne hitap edecek düzeyde yazılmış olmaları da en belirgi nitelikleri arasında yerini almıştır. Dünya çağında değerlendirilen tüm kitaplar kapasitesi ve alt kategoride  yer almalarına göre incelenmiştir.

 

Dünya klasikleri seti sıralaması yapılan konu başlıklarına göre değerlendirilmiştir. Öncelikli olarak dünya çapında birçok insanın dünyasına hitap etmesi de belirgin amaçları arasında yer alır. Sadece yetişkinler için değil belirli yaş aralığında bulunan birçok kişiye verilen mesajlar kapsamında incelenir.

Kitapların kategorisi ve niteliklerine göre sıralanması temin edilirken çeşitli kolaylıklar getirmiştir. Dünya klasikleri seti ve diğer kitap başlıkları için https://kidega.com/kitap/turk-ve-dunya-klasikleri/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN