Güncel
Giriş Tarihi : 23-03-2015 16:30   Güncelleme : 23-03-2015 16:30

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine yüksek lisans başvuruları

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde, hukuk, iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının da yüksek lisans yapabileceği ve başvuruların değerlendirileceği bildirildi

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine yüksek lisans başvuruları

ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde, hukuk, iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarının da yüksek lisans yapabileceği ve başvuruların değerlendirileceği bildirildi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmet Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim olarak Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin daha çok itibar kazanması ve daha çok kişiye hizmet etmesi anlamında bazı kararlar aldıklarını belirtti.

Mesleğin itibar kazanması ve daha çok kişi tarafından sahiplenilmesi için alan dışı yüksek lisans öğrencilerini kabul edeceklerini dile getiren Balık, şunları söyledi:

"Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi olarak hukuk, iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarından yüksek lisans öğrencisi alma kararı aldık. Bu karar akşam yatıp sabah alınmış bir karar değildir. Uzun bir süre tartıştık ve mesleğin itibar kazanması için farklı akademik bilgi altyapıları olan insanlara su ürünleri ve balıkçılık alanında lisansüstü eğitim vermenin, mesleğin daha geniş kesimler tarafından sahiplenilmesini sağlayacağını düşünüyoruz. Bu uygulama gerek dünya genelinde gerekse ülkemizdeki pek çok bilim dalında yaygın olarak uygulanmaktadır."

Balık, hukuk, iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunlarını, fakültelerinde yüksek lisans yapmak için başvuruya davet etti.

adminadmin