Güncel
Giriş Tarihi : 28-11-2014 19:30   Güncelleme : 28-11-2014 19:30

Fatsa’da siyanürle altın çıkarılmasına tepki

ORDU (AA) - CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına tepki gösteren vatandaşların eylem yaptığı çadırı ziyaret etti ve vatandaşlardan bilgi aldı

Fatsa’da siyanürle altın çıkarılmasına tepki

ORDU (AA) - CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına tepki gösteren vatandaşların eylem yaptığı çadırı ziyaret etti ve vatandaşlardan bilgi aldı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleri tarafından 33 gün önce açılan eylem çadırını ziyaret eden Yıldız, sonuna kadar vatandaşlara destek vereceğini söyledi.

Buradan altın arama sahasına önüne gelen Yıldız, “Bu maden burada faaliyete başlamadan önce biz bu işi meclise taşıdık. Vermiş olduğumuz soru önergesine yasal süre dolmasına rağmen hala daha cevap verilmedi” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde para için doğanın kirlenmesine karşı mücadele edeceklerini söyleyen Yıldız, şöyle konuştu:

"Türkiye yer altında ve üstünde doğal kaynakları sınırsız bir ülke. Bunlardan faydalanmak bizim en tabi hakkımız. ÇED raporlarında halkın bilgilendirilmesi ve dinlenmesi yapılmadan bir karar verilmiş. Bugün siz değerli vatandaşlarımızla bir araya geldim ve sizlerle hasbihal ettim. Bu yapılan iş yasal ve hukukiyse ve bunlara hakları varsa amenna, yok bunlara hakkı yoksa yerine getirilmeden yapılan her çalışmaya karşı koyacağız. Bunlara karşı yüz yüze, omuz omuza birlikte olarak karşı koyacağız. Onlarla kavga ederek gerekirse her dövüştüğünüzde yanınızda olarak sizlere sahip çıkarak bu işi aşmaya çalışacağız. Biz para için doğamızın kirlenmesini ve insanlarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasını istemiyoruz. Biz demokrasinin olmazsa olmaz koşulu hep birlikte tartışalım, konuşalım ve görüşelim istiyoruz. O nimet bize külfet olacaksa bizim çocuğumuzun geleceğini karartacaksa buna karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz. Biz beraber olursak kimse burada bir şey yapamaz. Bergama’daki arkadaşlarla görüştük ve oradan buraya bir heyet getireceğiz. Onlar orada yaşadıklarını sizlere daha iyi anlatacaklar. Zalimin zulmü var ama zalimin zulmüne karşı bir olursak biz kazanırız."

adminadmin