Güncel
Giriş Tarihi : 06-09-2014 18:11   Güncelleme : 06-09-2014 18:11

Fatsa'da siyanürlü altın arama madeni protesto edildi

ORDU (AA) -   Fatsa ilçesinde açılmak istenilen siyanürle altın arama madeni köylüler  tarafından sağlığa zararlı olduğu düşüncesiyle protesto edildi

Fatsa'da siyanürlü altın arama madeni protesto edildi

ORDU (AA) -   Fatsa ilçesinde açılmak istenilen siyanürle altın arama madeni köylüler  tarafından sağlığa zararlı olduğu düşüncesiyle protesto edildi.

Bahçeler Mahallesinde bir yıl önce başlayan altın arama çalışmalarını protesto eden köylüler kendilerine ait bahçeden geçen yolları ulaşıma kapatarak iş makinelerinin geçişine engel oldu.

Köylüler ve Demirci Köy Doğa Koruma Platformu, Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneği, Fatsa Derelerinin Kardeşliği Platformu, Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, Erenyurt Çevre Mahalle Gönüllüleri Platformu üyeleri Erenyurt Mahallesinde bir araya geldi. Grup daha sonra  yürüyerek madenin  şantiye alınana geldi. Şantiyenin girişinde güvenlik güçleriyle karşılan grup bariyerleri aşarak şantiye alanına girdi.

Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı sahada, vatandaşlar sloganlar attılar ve ‘Çocuklarımız zehirlenmesin, siyanüre hayır, siyanür ağacı bize fındık vermez, biz altın ve ölüm değil yaşam estiyoruz’ gibi yazıların yazıldığı pankartlar açıldı.

Şantiye sahasının içerisindeki çalışmaları engellemek isteyen grup, güvenlik güçlerini aşamayınca basın açıklaması yaparak ayrıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Buket Karaman, siyanürle maden aranmasına karşı olduklarını ve firmanın biran önce sahadan ayrılması gerektiğini söyledi.

 

adminadmin