Genel
Giriş Tarihi : 03-11-2018 09:15   Güncelleme : 03-11-2018 09:15

FETÖ’yü Savunmak Saadet’e Düşmez

FETÖ’yü Savunmak Saadet’e Düşmez

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın Meclis kürsüsünden yaptığı “beddua” seansına hem gerçek Millî Görüşçüler hem de 15 Temmuz şehit yakınlarından tepki yağdı.

Vahim açıklamalarla ilgili Diriliş Postası’na konuşan Necmettin Erbakan’a yakınlığıyla bilinen Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Ömer Vehbi Hatipoğlu, Meclis’te yaşanan tablonun kendisini şoke ettiğini söyledi.

TBMM 20 ve 21. dönem RP ve FP Diyarbakır milletvekillerinden olan ve aynı zamanda Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alarak yıllarca Milli Görüş Hareketi’nin lideri Necmettin Erbakan ile yol arkadaşlığı yapan Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Saadet Partisi, Milli Görüş’ü temsil eden bir siyasi parti olarak hâlâ varlığını sürdürmek iddiasındaysa Milli Görüş’ün temel değerlerine bağlı olması gerekir” ifadelerini kullandı.

“ERBAKAN HOCA HİÇ KİMSEYE BEDDUA ETMEDİ”

Halkın meclisinde 15 Temmuz’da yaşanan ihaneti bir kenara koyarak Necmettin Erbakan’a hayatı boyunca her türlü saygısızlığı gösteren Fetullah Gülen’in Saadet Partili bir milletvekili tarafından savunulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, “Fetullah Gülen denen şahıs Ecevit’e şefaatçi olacağını iddia eden ve 28 Şubat dahil olduğu bilinen bir insanın savunmasını yapmak da herhangi bir Sadet Partili milletvekiline düşmez. Bunu yapmakla zaten Millî Görüş’ün dışında bir tavır sergilediği ortaya çıkmıştır” değerlendirmesini bulundu. Millî Görüş geleneğinden gelenlerin bileceği üzere Erbakan’ın hayatı boyunca uğradığı yüzlerce zulme rağmen hiç kimseye beddua etmediğine dikkati çeken Ömer Vehbi Hatipoğlu, “Haksız yere itham edilmiştir, siyasi yasağa muhatap olmuştur, partisi kapatılmıştır.

Ancak bir gün bile olsun merhum Erbakan Hocamızın bir kişiye beddua ettiği görülmemiştir. Milli Görüş’ün temel ilkelerine ters düşen bir tavırdır” ifadelerini kullandı.

“SAADET PARTİSİ BİR AÇIKLAMA YAPSIN”

Dahası “Küfür, hakaret, beddua, ötekileştirmek bizim literatürümüzde olmayan bir şeydir. Bu arkadaşız bütün bu değerlere ters hareket etmiştir” diyen Hatipoğlu, “Bu görüşleri parti adına mı dile getirmiştir. Partiyi bağlıyor mu, bağlamıyor mu şeklinde bir açıklama yapılması zorunludur” sözleriyle Saadet Partisi’nin bir açıklama yapması gerektiğini söyledi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz şehitleri ile FETÖ’cü teröristleri aynı kefeye koyan Cihangir İslam hakkında soruşturma başlattı.

adminadmin