Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-09-2015 16:30   Güncelleme : 18-09-2015 16:30

Fındık fiyatı yeniden hareketlendi

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, 11 liraya kadar gerileyen fındık fiyatının yeniden yükselmeye başladığını belirtti

Fındık fiyatı yeniden hareketlendi

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, 11 liraya kadar gerileyen fındık fiyatının yeniden yükselmeye başladığını belirtti.

Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Ağustos'ta sezon başında fındık fiyatının 12 lira olduğunu anımsattı.

İlk günlerde pazara fazla miktarda fındık getirilmemesine bağlı olarak fiyatın 13,50 liraya kadar yükseldiğini, hatta 14 lira seviyesini zorladığını kaydeden Karan, "Eylül ayı itibarıyla serbest piyasada rüzgar adeta tersine döndü. Piyasaya aşırı derecede fındık gelmesine bağlı olarak fiyat hızla düşmeye başladı. Hatta sezon açılış rakamının bile altına inerek 11 lirayı gördü" dedi.

Bugünlerde pazara getirilen fındık miktarında azalma yaşandığını, buna bağlı olarak da fiyatın yeniden hareketlendiğini vurgulayan Karan, "Eylül ayının başlamasıyla birlikte pazara hiç görmediğimiz kadar fındık inişi oldu. Binlerce ton fındık 15-20 gün içerisinde serbest piyasaya getirildi. Buna bağlı olarak fiyat 11 liraya kadar geriledi. Ancak 2-3 gündür pazara getirilen fındık miktarında gözle görülür azalma söz konusu. Buna bağlı olarak da fiyat yeniden hareketlendi. Bugün fındık 12,25 lira olarak gerçekleşti" diye konuştu. 

Karan, fındık fiyatındaki artışın sürmesini beklediklerini de kaydetti.

adminadmin