Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-09-2021 12:08   Güncelleme : 09-09-2021 12:08

Geleneksel Sokak Oyunlarıyla Kodlama

TÜBİTAK’ın Türkiye’de desteklediği 100 projeden biri olan “Geleneksel Sokak Oyunlarıyla Bilgisayar Bilimi” isimli proje İlkadım sokaklarında büyük bir heyecanla başladı.

Geleneksel Sokak Oyunlarıyla Kodlama

5 gün sürecek olan etkinlikte geleneksel sokak oyunları kodlama etkinlikleriyle birleşerek çocukların kodlama yeteneklerini geliştiriyor. Bunun yanı sıra öğrenciler gerçek yaşamda karşılaştığı problem durumlarını bilgisayar ortamında program yazarak çözmeye çalışıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Şendurur’un yürütücülüğünü yaptığı proje alanında uzman araştırmacı, eğitmen ve rehberlerle bir ekip halinde gerçekleştiriliyor. Baruthane Ortaokulu, Kılıçaslan Ortaokulu, Belediye Ortaokulu ve Şehit Burak Zor Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı proje sek sek, misket, yağ satarım bal satarım ve istop gibi sokak oyunlarının eğitici hale getirilmesine bir örnek teşkil ediyor.

5 gün sürecek olan proje 10 Eylül tarihinde öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan kapanış etkinlikleriyle son bulacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN