Güncel
Giriş Tarihi : 05-06-2023 12:22   Güncelleme : 05-06-2023 12:22

Gençler Samsun’u Keşfediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Gençlik Hareketi’ kapsamında 2 yıl önce başlatılan ‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’ hız kesmeden devam ediyor.

Gençler Samsun’u Keşfediyor

Gençler gruplar halinde katıldıkları gezi programlarında, kentin tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, kültürel ve geleneksel lezzetlerini tadıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gençlerimiz yaşadıkları kenti ne kadar daha iyi tanır, tarihine, kültürüne turizm potansiyellerine ne kadar hakim olurlarsa kentimizin geleceğine de o kadar sağlıklı ışık tutabilirler” dedi.

 

Gençlerin kente aidiyet duygularını geliştirerek problemlerin tespiti ve çözümüne katkı vermelerini sağlayıp, kişisel birikimlerini zenginleştirip yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘İdeallerin Ülken Kadar Büyükse Büyükşehir Seni Bekliyor’ mottosuyla gençlere yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Büyükşehir Gençlik Hareketi’ kapsamında 2021 yılı Temmuz ayında başlatılan ‘Samsun’u Keşfet Şehrini Farket Projesi’ hız kesmeden sürüyor. 2021’de 4 bin 76, 2022’de ise 5 bin 310 öğrencinin katıldığı projeden bu yıl, 700’ü afet bölgesinden gelen gençler olmak üzere toplam 7 bin 400 öğrenci istifade edecek. Yaz mevsimi süresince devam edecek etkinlikte şehir merkezinde yaşayanlara ilçeler ilçelerde yaşayanlara ise kent merkezi gezdirilecek.


ÖNEMLİ TURİZM NOKTALARINA GİDİYORLAR
 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra ilçelerdeki paydaş kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen gezilerde ortaokul ve lise öğrencileri düzenlenen gemi turlarına katılıyor. Ondokuzmayıs Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Planeteryumun’u, Tütün İskelesi, Panorama Dijital Gösteri Merkezi, Onur Anıtı, Kent Müzesi, Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi, Bandırma Gemi Müzesi’ni ziyaret ediyor. Tekkeköy Mağaraları’nı gören gençler, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nı, Çarşamba Göğceli Çivisiz Camii’ni, Ayvacık ilçesi Suat Uğurlu Baraj Gölü’ne götürülerek güzel bir gün geçiriyor. Gezi sonunda gençlere ‘Temsilci Genç Belgesi’ veriliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın uzman rehberleri öncülüğünde tahsis edilen otobüslerle yapılan gezilere ilgi her geçen gün artarken, her öğrenciye tişört, şapka, yapboz, yaka kartları ve kitap ayracı hediye ediliyor.

‘GENÇLERİN HAYATLARINA DOKUNAN PROJELER’

 

Gençlerle ilgili yaptıkları her çalışmaya büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hayata geçirdiğimiz projelerle onların hayatına dokunmaya devam ediyoruz.  ‘Samsun'u Keşfet, Şehrini Farket' projesi çok önem verdiğimiz bir projemiz. Özellikle yaşadıkları şehri iyi tanımalarını, tarihi ve turistik yerlerini görmelerini, bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Hatta edindikleri bu bilgileri yakınlarıyla, başka insanlarla da paylaşsınlar istiyoruz. Gençlerimiz yaşadıkları kenti ne kadar daha iyi tanır, tarihine, kültürüne turizm potansiyellerine ne kadar hakim olurlarsa kentimizin geleceğine de o kadar sağlıklı ışık tutabilirler. Bugünün gençleri yarın Samsunla ilgili çalışmalar yapacak, kararlar alacak, stratejiler belirleyecek kişiler olacaklar” diye konuştu.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN