Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-10-2020 07:19   Güncelleme : 17-10-2020 07:19

Genel Merkez Taşra İlişkisini Şeffaflaştırın!

Genel Merkez Taşra İlişkisini Şeffaflaştırın!

Her nedense hemen hemen tüm siyasi partiler teşkilat yapılanmasında her geçen gün az daha merkezileşiyor.

Halbuki bu ülkenin sorunları dahi 2.Mahmut’tan bu yana merkezileştikçe kronikleşti, biz yerelleşerek ondan kurtulmayı beklerken bir de bakıyoruz siyasi partilerin genel merkezleri teşkilat yapılanmasında merkezileşmeye doğru kayıyor.

Milletvekilleri adaylık listelerinden tutun, Belediye başkan adayları tespitine kadar, il ve ilçe başkanları tercihine kadar merkez ağırlıklı tercihler yapılıyor. Böyle olunca da işin içine karanlık eller karışıyor, adam kayırmacılık ön plana çıkıyor.

İşte görüyorsunuz başkanlık sisteminin olmazsa olmazı olan milletvekilleri için ”dar bölge seçim yöntemini” bir türlü getiremedik, getirmeyi bırak mevzu kamuoyunda tartışılmıyor bile. Liste yöntemiyle seçilen vekilden de kaliteli bir Meclis oluşturulamıyor.

Bir partinin il başkanlığı için mülakatın Genel Merkezde yapılmasını anlarım, davet edilen üç beş kişiden birine verirsiniz. Fakat ilçe başkanlıkları için onlarca kişiyi Ankara’ya çağırmak, saatlerce, günlerce sonucu belirtmeden muallakta tutup onları bir nevi beklenti içinde bırakıp Ankara’da tutmak akıl karı mıdır?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN