Siyaset
Giriş Tarihi : 27-02-2015 09:00   Güncelleme : 27-02-2015 09:00

Genel seçime doğru

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, milletvekili adayı olabilmek için 4'ü kadın 33 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi

Genel seçime doğru

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, milletvekili adayı olabilmek için 4'ü kadın 33 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi. 

Bekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partilerinin, 25'inci dönem milletvekilliği için aday adayı başvurularının 11 Şubat'ta başladığını ve dün sona erdiğini belirterek, gerek il başkanlığına gerekse parti genel merkezine Çorum'dan milletvekili adayı olabilmek için 33 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Aday adaylığı için bankaya ücret yatırıp AK Parti İl Başkanlığına müracaatını yapmayanlar ile Çorum'da aday olmak için genel merkeze başvuru yapanların da henüz sisteme düşmediğine dikkati çeken Bekiroğlu, başvuru sayısının birkaç kişi daha artabileceğini söyledi.

Erkek milletvekili aday adaylarından 5 bin, kadın aday adaylarından da 2 bin 500 lira başvuru ücreti alındığını dile getiren Bekiroğlu, engelli aday adaylarından ise başvuru ücreti talep edilmediğini kaydetti. Çorum'dan milletvekili adayı olabilmek için başvuran 33 kişi arasında bir engelli ve 4 kadın adayın da yer aldığına dikkati çeken Bekiroğlu, 2011 yılında gerçekleştirilen 24'üncü dönem milletvekilliği seçimlerinde il başkanlığına 41 başvurunun yapıldığını hatırlattı. 

Bekiroğlu, yarın il başkanlığında parti aday adayları için tanışma toplantısı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Çorum'da milletvekili adayı olabilmek için başvuruda bulunanlar arasında halen milletvekili olarak görevini sürdüren TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Recep Kaymakcan, eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Elektrik Üretim A.Ş eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı ile eski Çorum Belediye Başkanı Arif Ersoy da yer alıyor. 

adminadmin