Siyaset
Giriş Tarihi : 01-06-2015 21:00   Güncelleme : 01-06-2015 21:00

Genel seçime doğru

BAYBURT (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Ülkemizin birliğini, beraberliğini çekemeyenler olduğu aşikar

Genel seçime doğru

BAYBURT (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Ülkemizin birliğini, beraberliğini çekemeyenler olduğu aşikar. Amaç iktidar olmak değil, amaç AK Parti'yi indirmek" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bayburt'a gelen Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, AK Parti iktidarı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

Şu anda dünyada kriz olduğunu, hiçbir yerde doğru düzgün iş ve proje olmadığını belirten Yıldırım, "Onun için Gezi olaylarını başlattılar. 'Siz kimsiniz? Türkiye kim ki dünyanın en büyük havalimanını yapıyor, karıştırın Türkiye'yi.' Karıştıramazsınız, ne yaparsanız yapın Türkiye'nin yürüyüşünü, ilerleyişini hiç kimse durduramayacak. Burada açıkça söylüyorum. Biz bir oldukça, iri oldukça, diri oldukça top mermisi bile gelse bizi yıkamaz" diye konuştu.

Yıldırım, 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kaldığını anımsatarak, "Bu seçimin öne çıkan bir özelliği var. Seçimde rakiplerimizin kazanıp iktidar olmak yolunda bir hedefleri yok. Bunu niye söylüyorum? Terörü arkasına alan bir bölücü parti var. Herkes umudunu ona bağlamış. 'Bunlar barajı geçsin de AK Parti'yi başka türlü iktidardan edemiyoruz, bari onu yükseltelim, AK Parti de böylece aşağı düşsün' proje bu. Bu proje yerli bir proje değil. Bu proje uluslararası güçlerin Türkiye ile başa çıkamayacaklarını gördükleri için, Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak için piyasaya sürülen bir projedir" ifadesini kullandı.

Amerika ve İngiltere'nin en saygın gazetelerinin, Türkiye'deki seçimlerde sadece HDP'yi anlattığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Sanki AK Parti yok, sanki MHP yok, sanki CHP yok, diğerleri yok. Niye? Türkiye'nin içerisine kurt düşürelim, fitne sokalım, Türkiye'nin gücünü zayıflatalım. Yağma yok, bu millet uyandı. Size bu topraklarda ekmek yok artık. 'Başüstüne' diyen, Amerika başkanının karşısında el pençe divan duran bir Türkiye başbakanı yok artık. Dünyaya 'one minute' diyen bir Cumhurbaşkanı var. 'Bu bölgedeki olaylar Türkiye'nin dışında şekillenemez' diyen, bölgeyi ameliyat yapmak isteyenlere dimdik duran bir Türkiye var. Bu Türkiye, bazılarını rahatsız ediyor ama bu Türkiye 78 milyon kardeşimizi de gururlandırıyor."

Yıldırım, Türkiye'nin bölünme, parçalanma lüksünün olmadığını vurgulayarak, "Ülkemizin birliğini, beraberliğini çekemeyenler olduğu aşikar. Amaç iktidar olmak değil, amaç AK Parti'yi indirmek. AK Parti nasıl iner? Bölücüleri desteklersek AK Parti iner. O halde ne yapacağız, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız. Vazgeçmeyeceğimiz dört şeyimiz var, kim ne yaparsa yapsın. Bu ülke topraklarında asla ve asla ameliyata müsaade yok. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve ay yıldızlı tek bayrağımız. Bundan başkasını tanımayız" dedi.

Toplantıya, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve milletvekili adayı Naci Ağbal da katıldı.

Toplantı sonunda Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Bayburt Grup Özel İdarespor Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk, Yıldırım'a üzerinde adı yazılı forma armağan etti.

adminadmin