Güncel
Giriş Tarihi : 03-06-2015 22:00   Güncelleme : 03-06-2015 22:00

Genel seçimlere doğru

SAMSUN (AA) - CHP İzmir Milletvekili adayı Özcan Purçu, Bafra ilçesinde Roman vatandaşlarla bir araya geldi

Genel seçimlere doğru

SAMSUN (AA) - CHP İzmir Milletvekili adayı Özcan Purçu, Bafra ilçesinde Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

Bafra Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Romanları ziyaret eden Purçu, davul ve zurnalar eşliğinde karşılandı.

Hiç kimseye Roman olarak boyun eğmediklerini söyleyen, Purçu, ”Biz Anadolu topraklarında, 1400 yıldan beri var olan bir kimliğiz. Bütün uygarlıklara kardeşlik ettik. Beraberce, omuz omuza yaşayarak her türlü şartlara rağmen bugünlere geldik. 1992 yılından beri Cumhuriyet tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türk Vatandaşlığı kimliği ile yaşıyoruz. Bu ülkeyi, ülke bildik, bu bayrağı, bayrak bildik. Hiçbir zaman taşkınlık etmeden, şerefimizle, gururumuzla yaşıyoruz, hiç kimseye de roman olarak boyun eğmedik" diye konuştu.

Roman olmanın, yoksulluk, fakirlik olduğunu ifade eden Özcan Purçu, “Roman olmak yoksulluk, fakirlik demektir. Roman olmak bakkaldan 1 liraya peynir almak demek, Roman olmak bakkaldan 50 kuruşluk salça almak demek, Roman olmak bazen aç kalıp komşusunun kapısını çalıp biraz çay, su, ekmek, Roman olmak bazen elektriksiz yaşayıp, bazen de susuz yaşamak demektir. Bu kadar yoksulluğa rağmen her zaman yüzümüz güleç, her zaman neşeli, her zaman ülkemize sevgi ve saygılı bir toplumuz" ifadesinde bulundu.

Romanlara bundan sonra kimsenin ikinci, üçüncü sınıf vatandaş muamelesi yapamayacağını söyleyen Purçu, şunları dile getirdi:

"Bizi kimse göremedi, ta ki 2015 yılına kadar. Ne yaptı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, dedik ki, 'bu kadar Roman vatandaşımız var, hiç mi derdiniz yok, hiç mi sıkıntınız yok ? Ben de romanlardan romanların içerisinden bir tane Roman genci alıp milletvekili yapıyorum' dedi ve kontenjana koydu. Artık benim Roman kardeşimin de sesi Meclis'te çınlayacak, benim Roman kardeşimin de sorunları Meclis'te dillendirilecek. Roman kardeşlerimizin bu yaşamsal sorunları için inşallah ne gerekiyorsa yapacağız, bütçeden de pay ayıracağız."

Purçu, konuşmasının ardından davul ve zurna eşliğinde Romanlarla oyun oynadı.

adminadmin