Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-11-2016 09:02   Güncelleme : 10-11-2016 09:02

Girişimcilerin Adresi Atakum

​Atakum Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen 5. Girişimcilik Kursu’nu başarıyla bitiren girişimci adayları, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Yalı Kafe'de gerçekleşen törende 29 kursiyer sertifikalarını alarak, iş hayatına atılmak için önemli bir adım attı.

Girişimcilerin Adresi Atakum

Atakum Belediyesi ve KOSGEB ortak çalışması sonucu başlatılan girişimcilik kursunu tamamlayan girişimci adayları, sertifikalarını gerçekleştirilen törende aldı. Yalı Kafe'de düzenlenen törene Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri, Atakum Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman ile girişimci adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

'HEM İSTİHDAMA HEM EKONOMİYE KATKI'

Yalı Kafe’de düzenlenen törende kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sürdürülen kurslara gösterilen ilgi karşısında duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Girişimcilik Kurslarımız ile yeni iş yeri açmak ve hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlamak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyoruz. KOSGEB ile işbirliği içerisinde devam eden kurslarımızda 5. dönemi tamamladık. 200’den fazla vatandaşımızın başvurduğu 5. dönem kurslarımızda 29 vatandaşımız sertifikalarını aldı. Devletimizin yeni girişimcilere sağladığı imkanlardan faydalanabilmek adına önemli bir etken olan bu sertifikalar ile onlar da iş hayatına atılacak. Hepsini canı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

'DOĞRU YOLDAYIZ..'

Girişimcilik Kurslarına katılan ve sertifikalarını aldıktan sonra iş hayatına atılan kursiyerlerin sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Başkan Taşçı, “Atakum Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinin bir ürünü olan bu kurslarımıza katılarak sertifika alan çok sayıda vatandaşımız işyerlerini açmaya başladı. Bu haberleri aldıkça, ne kadar doğru bir çalışma yaptığımızı bir kez daha anlıyoruz. Geçmiş dönem kursiyerlerimizden gelen açılış davetleri bizleri son derece mutlu ediyor. İş ararken iş veren olan girişimcilerimizin başarılarına bir nebze de olsa destek verebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

TAŞÇI'YA KUTLAMA

Atakum Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen kurslardan övgü ile bahseden KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Kentte istihdamı konuşmak için geldiğimiz Samsun'da böylesi bir tablo ile karşılaşmak bizi son derece mutlu etti. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın bu anlamdaki çalışmalarını takdirle takip ediyorum. Kendisinin ilçe, şehir, bölge ve ülkemize yönelik duyarlılıklarını biliyor ve kendisini tebrik ediyorum. Girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan vatandaşlarımızı kutluyorum. Kapsamlı bir eğitimin ardından, ciddi bir katılımla gerçekleşen bu kurslar sayesinde ülkemizin istihdamına katkı sağlıyoruz. Ciddi programlarımız, sağlam projelerimiz var. Bu projelere destek veren belediyelerimiz, sosyal belediyecilik anlamında önemli bir iş gerçekleştirmiş oluyor" diye konuştu.

'HER ZAMAN YANINIZDAYIZ'

Girişimcilere önerilerde bulunan KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, "Samsun'da istihdam adına önemli bir bütünlük sağlanmış. Bu bütünlüğün sağlanmasında ve girişimcilere yeni imkanlar sunulması noktasında sorumluluktan kaçınmayarak kurslara destek veren Atakum Belediyesini kutluyorum. Girişimciler de arkalarında büyük bir gücün olduğunu asla unutmasınlar. Yeni iş alanlarında sorunlar yaşayabilir, sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Sakın yılmayın. Bu anlamda sizlere destek olmak üzere uzmanlarımız var. Sadece eğitim ve sertifikalandırma aşamasında değil, her aşamada sizlerin yanındayız" dedi.

Konuşmaların ardından, kurslarda sertifika alan ve elde ettikleri desteklerle işyerlerini açan girişimcilerin tanıtıldığı bir kısa film gösterimi gerçekleştirildi. İlgi uyandıran filmin ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursiyerler ve törene katılan davetliler topluca hatıra fotoğrafı çekinirken, girişimci bir kadın tarafından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya el yapımı ayna armağan edildi. Başkan Taşçı da KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu'na katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.

adminadmin