Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-09-2021 11:27   Güncelleme : 27-09-2021 11:27

Havza’da hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı!

Havza’da büyük kısmı hayırsever iş insanının tarafından kendi mahallesinde yaptırılan cami dualar ile ibadete açıldı.

Havza’da hayırsever iş insanı tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı!

Yaklaşık 800 bin lira mal olan ve bunun 700 bin lirasını Çiftlik Mahallesi sakinlerinden Mustafa Dursun tarafından karşılanarak yaptırılan Çiftlik Mahallesi Emiruşağı yerleşkesindeki cami düzenlenen tören ve okunan dualar ile ibadete açıldı.

170 metrekare alan üzerinde, 325 metrekare kullanım alanı olan, bodrum üstü iki katlı Emiruşağı Caminin açılış programı okunan mevlit ile başladı.

Camide kılınan namazın ardından düzenlenen törende konuşan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir  hayırsever iş insanı Mustafa Dursun’a ve ailesine teşekkür ederek; “İnşallah değerli insanımızın yapmış olduğu bu cami bir çok gencimizin de eğitimine katkı sunacak ve uzun yıllar hizmet verecek. Kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun.” Dedi.

20., 21., 22.’inci Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya; “Kardeşimiz güzel bir eser yaptırdı. Şimdi sıra sizlerde bu hayrın yerini bulması için cemaatinin olması geriyor. Camilerimize boş bırakmayalım. Dursun ailesinden Allah razı olsun ve niyetlerini kabul etsin.”dedi.

Konuşmaların ardından Dursun ailesi adına Adem Dursun’a Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, 20., 21., 22.’inci Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya ve Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan tarafından plaket takdim edildi.

Adem Dursun ise Havza Belediyesi ve Havza Müftülüğüne yapmış oldukları yardımlar ve desteklerden ötürü teşekkür ederek; “Ben Çiftlikliyim ve burada büyüdüm. Bizlere böylesi hayırlı bir işi nasip eden Allah’ıma şükürler olsun. İnşallah bu tür yardımlarımıza devam edeceğiz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Havza Müftü Vekili Kavak Müftüsü Yakup Belen tarafından okunan duanın ardından kesilen kurdele ile cami ibadete açıldı.

Açılış sonrası programa katılanlara yemek ikramında bulunuldu.

Açılış törenine Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, MHP Havza İlçe Başkanı Ferhat Gültekin, 20., 21., 22.’inci Dönem Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Müftü Vekili Kavak Müftüsü Yakup Belen, Havza Halkla İlişkiler müdürü Zeki Kurt, Hayırsever İş İnsanı Mustafa Dursun ve ailesi ile mahalle sakinleri katıldı.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN