Güncel
Giriş Tarihi : 29-09-2015 12:50   Güncelleme : 29-09-2015 12:50

Hisarcıklıoğlu: “Türkiye Ve ABD, Daha Güçlü Bir Şekilde İttifak Etmeli”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M

Hisarcıklıoğlu: “Türkiye Ve ABD, Daha Güçlü Bir Şekilde İttifak Etmeli”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu’da yaşanan şiddet olaylarının üstesinden gelinmesi için Türkiye ve ABD’nin güvenlik ve askeri alanda daha güçlü bir şekilde ittifak etmesi gerektiğini söyledi.
Washington’da gerçekleşen Amerikan-Türk Konseyi’nin (ATC) yıllık konferansında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konferansın Türk-Amerikan ilişkileri açısından önemine dikkat çekti.
Ortadoğu’daki sorunların çözülmesi için Türkiye ve ABD’nin daha güçlü bir şekilde ittifak halinde olması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Ülkelerimiz için bu ortaklığa ihtiyacımız var.
Daha iyi bir Ortadoğu için bu ortaklığa ihtiyacımız var. Daha güvenli bir dünya için bu ortaklığa ihtiyacımız var” dedi.
Terörizmin her türüne karşı uluslararası koalisyonun sağlanması gerektiğini ifade eden TOBB Başkanı, buna PKK, IŞİD ve diğerlerinin dâhil olduğunu, şiddet ve katliamların sona ermesi gerektiğini söyledi.
Mülteci krizine de değinen Hisarcıklıoğlu, “Mülteci krizi doğrudan yaşanan şiddetin bir sonucu. Türkiye, Ürdün ve Lübnan ile birlikte Suriyeli mülteciler krizinden en olumsuz etkilenen ülkelerin başında geliyor. Söz konusu problem bu günlerde Avrupa için de daha problematik hale geldi. Ancak Avrupa hala hazır görünmüyor. Mülteci krizi ülkelerin birincil öncelikleri olması gerekiyor” dedi.
Türkiye’nin bu yıl G20 dönem başkanı olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, G20’nin iş dünyası kolu olan B20’ye başkanlık ettiğini kaydetti.
Hisarcıklıoğlu, B20’nin bu yıl değişen küresel sistemin G20 üyesi ve üyesi olmayan ülkelere etkisine odaklandığını ifade etti.
Bu yıl 34.sü düzenlenen ATC yıllık konferansına ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile Senatör John McCain’in de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli isim katıldı.
adminadmin