Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-03-2021 07:06   Güncelleme : 06-03-2021 07:06

Homo Sapiens mi, Homo Deus mu, Hazret-i İnsan mı?

Homo Sapiens mi, Homo Deus mu, Hazret-i İnsan mı?

İnsanın fıtratını bozan kirli ve alçak bir çağdayız. Pozitivist, seküler, inançsız ve ruhsuz modern dünyanın hâkim güçleri her vasıtayla hazret-i insan vasfımıza saldırıyorlar. Değiştirmek, bozmak ve yerine “homo sapiens” ve “homo deus” bir tip koymak istiyorlar.                                                                                              

 

İnsanın yaratılışını bozucu her türlü felsefî, ideolojik ve zihnî akımlar dünden bugüne hep Batı’dan gelmektedir. İnsanın ulvî varoluş inancını asırlardır bozmaya çalışan Batı’nın yeni ithal kavramları millî kimlik mensubiyeti ve inancı zayıf olanların dimağını işgal ediyor; kimse farkında değil.

 

Son zamanlarda “küresel” enstitülerin ve dijital yayınların içimize soktuğu “homo sapiens” in üniversitelerin akademik tezlerinde bile “modern, gelişmiş ve bilge insan” olarak takdim edilmesi küçümsenmeyecek bir sosyo-kültürel tehlike. “Çağdaş toplum” modelinin “aktörü” olarak “homo sapiens”, modern insan olmakla övünen zümrelerde rüzgâr gibi yayılıyor.  Üniversitede okuyan yeni neslin insan anlayışını değiştirmek için yapılan sözde “bilimsel” yayın faaliyetleri gizli saklı değil.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN