Güncel
Giriş Tarihi : 29-12-2014 14:34   Güncelleme : 29-12-2014 14:34

HÜDA PAR’DAN İLÇE KONGRELERİ

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Van Muradiye ve Erciş ilçe teşkilatlarının yapılan birinci kongresinde mevcut ilçe başkanları Musa Demir ve Zafer Yavuzer yeniden başkan seçildi

HÜDA PAR’DAN İLÇE KONGRELERİ
Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Van Muradiye ve Erciş ilçe teşkilatlarının yapılan birinci kongresinde mevcut ilçe başkanları Musa Demir ve Zafer Yavuzer yeniden başkan seçildi.
HÜDA PAR Muradiye ve Erciş ilçe teşkilatı birinci olağan kongreleri yapıldı. Partinin ilçe binasında gerçekleştirilen yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Mali ve faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından bir konuşma yapan İlçe Başkanı Musa Demir, Cizre’de parti üyelerine yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, “Şehit olan Abdullah Deniz kardeşimizin şahadetini tebrik eder ve Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten zaman oturma zamanı değildir, çünkü sözün bittiği yerdeyiz. Bakıyoruz ‘Müslümanım’ diyen insanlar, kendi evlerinde yakılma ve kesilmeye başlanmıştır. Bunun içinde elhamdülillah bu toplum Müslüman’dır ve bizde bu İslam topluluğunu korumak zorundayız. Eğer iman etmişiz diyorsak, üstümüze düşen görevi yerine getirmeliyiz” dedi.
HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın ise, bir dava partisi olduklarını belirterek, “Bizim oy üzerine bir hesabımız yoktur. Bu halkın karşısına İslami bir yapıyla çıkacağız ve İslami bir yönetim var diyeceğiz. Bu toplumu, bu insanları İslami bir yapıyla inşa ve ihya edeceğiz. Bu halk Müslüman’dır, fakat gittikçe İslami ilkelerinden yozlaştırılıyor. Gerek örtüye, gerekse de namusa yapılan saldırılar bunu göstermektedir. Birçok saldırı karşısında bu toplum sessiz maalesef. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Her İslam toplumunda olduğu gibi başörtüsü sebebiyle savaş ilan eden Peygamber’in ümmetiyiz. Bizim kutsallarımızdan olan başörtüye saldırılar oluyorsa ve sessiz kalıyorsak kendi inancımızı ne kadar yaşıyoruz, bunu ciddi bir şekilde gözden geçirmemiz gerekir” dedi.
Açılış konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Oylamada mevcut başkanlar Musa Demir Erciş İlçe Başkanı ve Zafer Yavuzer ise Muradiye İlçe Başkanı seçildi.
adminadmin