Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2021 16:09   Güncelleme : 05-10-2021 16:09

İlaç ve Aşıların Raf Ömrünü Uzatan Coolermed Liyofilizasyon Cihazı

İlaç ve aşıların raf ömrünün uzaması oldukça önemlidir. Çünkü insan sağlığı için hayati öneme sahip bu ögeler, pek çok hastalıkta kullanılmaktadır.

İlaç ve Aşıların Raf Ömrünü Uzatan Coolermed Liyofilizasyon Cihazı

 

 Genellikle ilaç sektöründe kullanılan liyofilizasyon cihazı, sahip olduğu çalışma prensibiyle ilaçların çok daha uzun bir süre kullanılmasını sağlar. Coolermed ürünleri içerisinde yer alan kan saklama dolabı, işlevseldir ve uzun süre kullanılabilecek bir tasarıma sahiptir.

Coolermed Liyofilizasyon Çalışma Prensibi Nedir?

Coolermed liyofilizasyon cihazlarının basit bir çalışma prensibine sahip olduğu bilinmektedir. 3 aşamayı bir araya getiren bu cihazlar;

·         Dondurma

·         Birincil kurutma

·         İkincil kurutma

işlemlerinin belli bir sistem içerisinde gerçekleşmesini sağlar. Cihaz kapsamında ürün, ilk etapta dondurma işleminden geçirilir. Ürünün içerisinde bulunan kabine vakumlama işlemi yapılması ise birincil kurutma olarak adlandırılır. İkincil kurutmada ise vakumlama işleminin yoğunluğu arttırılır.

Son aşamayla birlikte maddeye tutunan ve kristalleşen su moleküller maddeden arındırılır. Maddenin kurutulması olarak bilinenen liyofilizasyon işlemi, Coolermed liyofilizasyon cihazı ile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Coolermed Liyofilizasyon ile İlaç ve Aşıların Raf Ömrü Nasıl Uzar?

Coolermed liyofilizasyon, ilaç ve aşıların uzun süre sorunsuz bir şekilde muhafazasını sağlar. Dondurarak kurutma işlemi olan liyofilizasyon, üründe bulunan suyun çıkarılması ve depolanmasıdır. Liyofilizasyon işleminin avantajları ise şu şekilde sıralanabilir:

·         İlaçların etkinliği korunur.

·         İlaçlardaki stabilite korunur.

·         Hava ile oksidasyon engellenir.

·         Ürün zararı minimum düzeye indirilir.

Bu ve bunun gibi hususlar, Coolermed liyofilizasyon cihazlarının avantajları olarak bilinmektedir. 280 litrelik cihazın yanı sıra 8/10 kg’lık cihazlar da bulunmaktadır. Bu cihazların her biri, kullanım kolaylığına sahiptir. Ayrıca teknolojik altyapıları ile işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Kaliteli ve Dayanıklı Coolermed Liyofilizasyon Cihazları

Coolermed liyofilizasyon cihazları, kaliteli ve dayanıklı yapıları ile uzun süre kullanılabilmektedir. Birbirinden farklı özelliklere sahip olsa da temel amaçları aynıdır. Aşı ve enjekte edilebilir ürünlerin uzun süre muhafazasını sağlayan bu cihazlar, Coolermed güvencesine sahiptir.

Büyük ölçekli ticari amaçlarla da kullanılabilen cihazlar, tasarımları ile ön plana çıkmaktadır. Ürünlerin kapasiteleri birbirinden farklılık göstermektedir. Her bir liyofilizasyon, teknolojik altyapı sahiptir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN