Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 12-09-2017 09:22   Güncelleme : 12-09-2017 09:22

İlkadım’da çevreyi kirletenlere Ceza

İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde çevre temizliği kurallarına uymayan işletmelere ve vatandaşlara göz açtırılmıyor.

İlkadım’da çevreyi kirletenlere Ceza

İlçe sınırları içerisinde İlkadım Belediyesi Zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde özellikle büyük marketler tarafından oluşan dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması denetlendi.

Çevre temizliği ve ekonomiye büyük kazancı olan geri dönüşüm toplama alanlarının kullanımında büyük bir titizlikle denetimlerini sürdüren ekipler çevre temizliği kurallarına uymayan şahıs ve işletmeleri affetmiyor.  Zamansız çöp atma, geri dönüştürülebilir atıkların toplama alanına atılmaması ve çevre kirliliği oluşturma gibi kuralların uygulanması konusunda vatandaş ve işletme sahiplerini bilgilendiren Zabıta Ekipleri kurallara uymayan işletmelere 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’inci maddesine göre  emre aykırılıktan cezai işlem uygulanmak üzere belediye encümenine havale edildi.

BÜYÜK İŞLETMELER MERCEK ALTINDA

İlçe sınırları içerisinde öncelikli olarak kullanımın daha yoğun olduğu ana caddelerde başlatılan denetimler sırasında büyük marketler mercek altına alındı.  100. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan büyük  Marketler Zincirinin şubesi önüne atılan karton ve ambalaj atıkları nedeniyle cezai işlem uygulanırken görüntü kirliliğine neden olan ve  uygunsuz bir şekilde atılan karton kutuların oluşturduğu çirkin görüntüye vatandaşların tepkisi de dikkat çekti.

 “ÇEVRE TEMİZLİĞİ İLK ÖNCELİĞİMİZ”

Çevre temizliği ve özellikle geri dönüşüme verdiği önem ile bilinen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çevre temizliğinin sağlımızı etkilediği kadar kültürel gelişimi de yansıttığını vurguladı.

Çevre temizliği önem verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çevre hepimizin. Çevreye korumak herkesin ve hepimizin görevidir. Bu manada belediye olarak çevre temizliğine çok önem veriyoruz. Temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz  bu hususta büyük emek ve gayret gösteriyor. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Çevre temizliği ile birlikte,  tüm vatandaşlarımızın birlik içerisinde yürütülmesi gereken geri dönüşüm, ekonomik gelişmişliğe büyük katkı sağlayan önemli bir konudur. ” diye konuştu.

adminadmin