Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-01-2019 09:07   Güncelleme : 01-02-2019 11:14

İlkadımda Kadınlar Güçleniyor…

İlkadımda Kadınlar Güçleniyor…

İlkadım Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Kadının Güçlendirmesine Yönelik” işbirliği protokolü gereği uygulamalı girişimcilik eğitim programı sertifika töreni düzenlendi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un da katıldığı sertifika töreninde Kadının Güçlendirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü Sertifika Töreni'nde 23 kişi sertifikalarını aldı.  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, toplumda kadınlar için proje üretmeye devam edeceklerini söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kadın gücünü devreye sokabilen toplumlar ilerleyecektir ve Kadınların var olmadığı bir toplum asla başarıya ulaşamaz. Bizler de bunu biliyor ve tüm yatırmalarımız da kadınlara öncelik veriyoruz.” dedi. İlkadım Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Kadının Güçlendirmesine Yönelik” işbirliği protokolü gereği uygulamalı girişimcilik eğitim programı sertifika törenine katılan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, girişimci öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

YOĞUN KATILIM

Kadının sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlendirilmesi amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KOSGEB Hizmet Merkezi, Çalışma ve İş Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve sanayi Odası, Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü,  İlkadım Belediyesi ortak olduğu çalışma planı çerçevesinde, Kadının Güçlendirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü Sertifika Töreni düzenlendi. Tören'de sığınma ve kadın konuk evlerinde kalan 23 kişi sertifikalarını aldı. Programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Aile Çalışma Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, İŞKUR Müdür Yardımcısı Köksal Kır,  Şiddeti Önleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, KOSGEB Kobi Uzmanı Fatih Havuz İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Halise Mutlu ve kursiyerler katıldı.

BAŞKAN TOK, “GELİŞTİRDİĞİMİZ HER PROJEDE HANIM KARDEŞLERİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Yaşamın her alanında eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Bayanların içerisinde olmadığı hiçbir çalışma, mutlak başarıya ulaşamaz. Geliştirdiğimiz her projede hanım kardeşlerimizi düşünerek hareket ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer alıyor. Kültür merkezlerimizde bayanlar, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu çalışma ortamları oluşturuyoruz. Bu doğrultuda Belediyemiz ve İlkadım Belediyesi Kent Konseyi aslında çok önemli bir çalışma ile sertifika töreninde sizlerle buluştu.  Biz yol, kaldırım, parklar, bahçeler, halı sahalar tesisler ve birçok yer yapıyoruz. Bu yaptığımız işte oldukça önemli.  Çünkü siz hanım kardeşlerimiz aldığınız bu sertifikasıyla inanıyorum ki girişimcilikte örnek işlere imza atacaksınız.  İş sahibi olma yolunda aldığınız bu belge hepinize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biz sizler her daim sizler için proje üretmeye ve çalışmaya devam edeceğimizi de ifade etmek isterim" diye konuştu.

AMACIMIZ MESLEK KAZANDIRMAK

Kadınlar için bu törenin önemli olduğuna vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, “Bizler kadının güçlendirilmesi, topluma kazandırılması adına değişik kurum bakım hizmetlerimiz ve farklı sosyal hizmet modellerimiz bulunmaktayız. Bunlarından en önemlilerinden birisi Şiddeti Önleme Merkezi'nin yaptığı çalışmalar. Buradaki temel amacımız kadın konuk evlerinde barınma hizmeti alan kadınlarımızı topluma kazandırmak. Buralardan çıktığında onlara bir meslek kazandırabilmek" diye konuştu. İŞKUR Müdür Yardımcısı Köksal Kır ise bu sertifika törenin önemli olduğunu belgelerini alan 23 kişiye belgelerinin hayırlı ve olması temennisinde bulundu.

Program sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve katılımcıların girişimci kadınlara belgelerini takdim etmeleri ile son buldu.

adminadmin