Dünya
Giriş Tarihi : 19-03-2020 12:58   Güncelleme : 19-03-2020 12:58

İngiltere’de De Okullar Kapanıyor!

Avrupa’nın tek Müslaman Belediye Başkanı olan Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Cuma gününden itibaren İlgiltere’de okulların kapatılacağını açıkladı.

İngiltere’de De Okullar Kapanıyor!

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, e posta yoluyla yaptığı, ‘Nasıl güvende olunur’ başlıklı açıklamasında, Koronavirüs’e karşı yakın zamana kadar herhangi bir hazırlıklarının olmadığı belirttiği açıklamasında, “Londra Belediye Başkanı olarak, bu zor zamanlarda Londralıları güvende tutmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Yakın tarihimizde hiçbir şey bizi koronavirüsün yarattığı tehdit için hazırlamamıştır. Bu yüzden hepimiz nasıl yaşadığımız, seyahat ettiğimiz ve çalıştığımız konusunda benzeri görülmemiş değişiklikler yapmalıyız.” Diye yazdı.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han şöyle devam etti;

 

UZMANLARI DİNLEYİN

Sosyal mesafe de dahil olmak üzere uzmanların en son tavsiyelerine kulak vermek hepimiz için önemlidir. Bu, diğer insanlarla sosyal etkileşimi azaltmak anlamına gelir. Toplu taşımacılığın zorunlu olmayan kullanımından kaçınmak anlamına gelir. Mümkünse evden çalışmak anlamına gelir. Ve büyük toplantılardan ve barlar, sinemalar, restoranlar ve kulüpler gibi daha küçük kamusal alanlardan kaçınmak anlamına gelir.

 

OKULLARIN KAPATILMASI

Hükümet, okulların Cuma günü günün sonunda öğrencilerin çoğunluğuna yakın olmasını emretti.

Hükümetin bilim ve tıp uzmanları, bu eşsiz adımın artık koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için gerekli olduğunu söylüyor. Bu önlemlerin zamanlaması, mümkün olan maksimum etkiye sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

70 YAŞ ÜSTÜ VE DİĞER KORUNMASIZ İNSANLAR İÇİN SOSYAL MESAFE

 

Hükümet ayrıca, 70 yaşın üzerindeki veya savunmasız bir gruptaki herkesin yukarıdaki sosyal mesafe tavsiyelerine titizlikle uyması gerektiğini tavsiye etmiştir. NHS, kendilerini ve diğerlerini güvende tutma konusunda daha fazla öneri sağlamak için önümüzdeki haftalarda en yüksek risk taşıyan bu gruplarla temasa geçecektir. Şimdi, her zamankinden daha fazla, yaşlı ailemize ve arkadaşlarımıza çevrimiçi olarak veya telefonla güvenli bir şekilde iletişim kurmalıyız çünkü savunmasız kişilerin bu acil durumda unutulmaması gerektiğini hayati önem taşımaktadır.

TRAFALGAR SQUARE ETKİNLİKLERİNİN İPTALİ

Trafalgar Meydanı'ndaki tüm etkinlikleri bir sonraki duyuruya kadar iptal ettim. Buna 18 Nisan'da St George Bayramı, 25 Nisan'da Vaisakhi ve 30 Mayıs'ta Eid kutlamaları da dahildir. Londra'da insanları güvende tutmak için gerekli tüm önlemleri almalıyız.

 

EURO 2020'NİN ERTELENMESİ

UEFA ayrıca Erkekler için Euro 2020 futbol şampiyonasını 12 ay ertelemeye karar verdi. Bu haberin birçok kişi için büyük bir hayal kırıklığı olacağını biliyorum, ancak halkın güvenliği her zaman önce gelecektir. Futbol kahramanlarımdan biri olan Bill Shankly'nin sözlerini tersine çevirmek için futbol bundan daha önemli değil.

 

DESTEĞE İHTİYACI OLANLAR

Ekibim ve ben en güncel tavsiyeyi almak için Halk Sağlığı İngiltere ile neredeyse sürekli temas halindeyiz. Bu krizle başa çıkmaya ve Londralıların sağlığının yanı sıra işlerin, iş dünyasının ve işlerin korunmasına yardımcı olmaya çalışırken Hükümet, Baş Tıbbi Memur, iş liderleri, sendikalar ve Büyükşehir Polisi, İtfaiye ve Taşımacılık Komiserleri ile birlikte çalışıyoruz. Ciddi ve kalıcı ekonomik hasardan geçim kaynakları tahmin ediliyor.

 

Desteğe ihtiyaç duyan Londralılara ihtiyaç duyduklarında ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. Bunun bir parçası olarak, en savunmasız Londralılara yardım eden gönüllü ve toplum örgütlerini desteklemek için yeni bir acil durum fonu duyurdum. Londralıların bunu yapmasına yardımcı olmak için Belediye Binası'ndan elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

adminadmin