Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-08-2017 13:48   Güncelleme : 03-08-2017 13:48

İşitme Engelli Sporculara Türk Fındığı Anlatıldı

Samsun Ayvacık Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarında tanıtılmak üzere Türk Fındığı standı kuruldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün de desteğiyle 28 Temmuz’da Turgut Özal Öğrenci Yurdu’nda kurulan stant, 30 Temmuz’a kadar açık kaldı.

İşitme Engelli Sporculara Türk Fındığı Anlatıldı

  Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’nın büyük gayretleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, milli ürünümüz olan fındığın insan vücuduna faydalarının, uluslararası işaret dilinde hazırlanmış videolar ve karekodlu broşür sistemi ile sporculara anlatıldığı stant, gerek sporcuların gerekse de Samsunluların büyük beğenisini kazandı.  

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı Konuyla alakalı olarak şöyle konuştu;

“Milli ürünümüz olan fındığı tanıtmak üzere hazırlanan bu özel  proje ile dünyanın her yerinden kentimize gelen sporcuların, bu ürünü hem görsel olarak ve hem de kendi işaret dilleri ile anlayabilecekleri videolar aracılığı ile tanıma fırsatı bulduğu etkinlik Samsun’umuz ve ülkemiz için de bir ilk olmuş oldu. Bu yerinde ve anlamlı çalışma için, başta Ayvacık Ziraat Odası Başkanı olmak üzere tüm emeği geçenlere İl Müdürlüğümüz olarak bizler de teşekkürlerimizi bildiriyoruz.”

adminadmin