Güncel
Giriş Tarihi : 26-02-2015 17:30   Güncelleme : 26-02-2015 17:30

“İş’te Ben” Projesi çalışmaları

SAMSUN (AA) - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Ticaret Sanayi Odası (STSO) Kadın Girişimciler Kurulunca ortak hazırlanan "İş’te Ben" Projesi'nin ilk semineri Havza’da verildi

“İş’te Ben” Projesi çalışmaları

SAMSUN (AA) - Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Ticaret Sanayi Odası (STSO) Kadın Girişimciler Kurulunca ortak hazırlanan "İş’te Ben" Projesi'nin ilk semineri Havza’da verildi.

Havza Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminer için Havzaya gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Hatice Gülay Atik ve kurul üyesi kadınlar Havza Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek burada oda başkanı Erkan Acar ile görüşüp "İş’te Ben" Projesi hakkında bilgi verdi.

Atik, projenin amacının girişimcilik olgusu, meslek tanıtımları, kendini tanıma eğitimleri ile öğrencilerin motivasyonlarını ve eğitimin kalitesini artırmak olduğunu belirterek, "Ülke genelinde girişimciliğin gelişiminde en önemli faktörlerden biri bu konuda verilen eğitimlerin yaygınlaştırılması ve kişilerin girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesidir. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hazırlanan bu proje ile gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu eğitimlerden ilkini Havza’da gerçekleştireceğiz" dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise genç girişimcilerin sayısının artmasının sanayi ve ticaretin iyileşmesi için önemli olduğuna dikkat çekerek, "Havza Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tür projelere ve eğitim faaliyetlerine elimizden gelen desteği vermekteyiz. Ayrıca bayan girişimcilerimizin de her geçen gün sayısının artması ve bayanların da ekonomiye katkı sağlaması sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

Seminerde Atik, 9. sınıf öğrencilerine, girişimcilerin yaptığı çalışmalar ve başarıları örnek vererek kendi mesleki tecrübelerini paylaştı.

adminadmin