Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2017 10:12   Güncelleme : 20-10-2017 10:12

İstifa edecekler mi!

Günlerdir gündemden düşmeyen istifa krizi ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

İstifa edecekler mi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak açıklama yaptı. Soru-cevap kısmına geçildiğinde kendisine belediye başkanlarının istifası da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstifa etmezlerse gereği yapılır.' dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifası gündemde. Melih Gökçek'in ise yarın yani 20 Ekim doğum gününde istifa edeceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 belediye başkanımız istifalarını verdi, 3 belediye başkanımızın daha istifalarını vereceğini düşünüyorum." dedi. "İstanbul’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi.

Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde... Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma, kopma demek değildir. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. İl başkanları toplantısında da söyledim; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım’ olmaz."

MELİH GÖKÇEK İSTİFA EDECEK Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tavrının diğer iki başkanın direncine neden olduğu, Gökçek’in istifasının bunları da çözeceği yorumu yapılıyor.

Kulislerde konuşulan bir başka konuyu ise Melih Gökçek’in görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı konusu oluşturuyor. Bu konuda iki görüş var. Gökçek’e bir kurumda müsteşar veya genel müdür düzeyinde bir görev verileceği ve 2019 seçimlerinde de milletvekili adayı yapılacağını iddia edenler ile hiçbir görev verilmemesi gerektiğini savunanlar bulunuyor.

Bazı AK Partili belediye başkanlarının istifasının ardından Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceği Türkiye'nin bir numaralı ana gündem maddesi haline geldi.

Gökçek'in odasını topladığı iddiaları dahi iddia edildi.

Ancak en son ortaya atılan iddia oldukça çarpıcı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Melih Gökçek doğum gününde yani 20 ekim tarihinde, ‘Yeniden doğdum, partime başka bir alanda hizmet etmeyi sürdüreceğim’ diyerek istifasını açıklayacağı.

adminadmin