Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-03-2020 10:42   Güncelleme : 14-03-2020 10:42

İstiklal Marşının tamamı bizimdir!

Malum bir toplumun kendine has değerleri, milli değerleri olarak bilinir ve halk bu değerleri sahiplendikçe hayatta huzur bulur, devlet bu değerlere sahip çıkıldıkça vatandaş mutlu olur.

İstiklal Marşının tamamı bizimdir!

Hani ülkemizin Dini bayramları var, bir de Milli bayramları var. Dini bayramlar insanımızın manevi duygularına hitap ettiği için her geçen gün ilgi toplarken, Milli bayramlarımız bir ara halktan kopuk bir tarzda protokol havası içinde kutlanıyordu, hala da istenilen düzeyde kutlanmıyor.

Sanki bu ara “halkı bu bayramlara nasıl katabiliriz?” sorusunun cevabı yetkililer tarafından aranmaktadır, bu da hayra alamettir.

Malum Milli değerlerimizin başında İstiklal Marşı geliyor.

Rahmetli Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve TBMM tarafından kabul edilen bu hürriyet marşı, on kıta, 41 satır olup ilk iki kıtası bestelenmiş, icap ettiği yerde heyecanla okunurken, geriye kalan sekiz kıtası nadir okunuyor.

Aslında ilk sekiz satırın en heyecanlı satırı da son satır olup, “Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal” satırıdır. Çünkü bu satırdan olmazsa sadece bayrağa sesleniş maneviyattan yoksun olup, bir az yavan kalıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

adminadmin