Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-01-2021 08:10   Güncelleme : 12-01-2021 06:50

İyi Bir Lise Neden Önemli?

İyi Bir Lise Neden Önemli?

İyi bir lise = İyi bir üniversite denilir hep duymuşsunuzdur. Gerçekten de öyle. Lgs hazırlık öğrencilerimizin çoğu durumun farkında değil ama durum çok kritik aslında. Maalesef ülkemiz gelişmekte olan yani henüz gelişememiş bir ülkedir. Hal böyle olunca ekonomiden sağlığa, tarımdan sanayiye her alanda büyük zorluklarla yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu alanlardan biri de maalesef eğitim.

Şu anda Lgs hazırlık öğrencilerim eğitim hayatında, lisede ve üniversitede ne tarz sıkıntılarla karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Eğer Lgs ye hazırlanan 8.sınıf öğrencimiz iyi bir liseyi kazanamaz ise ne sıkıntılar yaşar? Kaliteli bir lisede okumayan öğrenci hangi sorunlarla uğraşmak zorundadır? Gelin tek tek göz atalım.

Kaliteli lise dediğimiz çoğu Anadolu Lisesi ya da Fen Lisesi köklü liselerdir. Onlarca yıldır eğitim veriyordur. Dolayısıyla öğretmenleri tecrübeli ve sistemleri oturmuştur. Sizi üniversiteye nasıl hazırlayacaklarını bilirler.

Sıradan liselerde ise böyle bir imkânınız yoktur. Öğretmeniniz yeni mezunda olabilir emekliliği gelmiş biri de olabilir. Üniversite giriş sınavına nasıl hazırlık yapacağınızı kendiniz planlamazsanız sonradan sıkıntıya düşebilirsiniz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN