Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-11-2017 11:01   Güncelleme : 03-11-2017 11:01

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü: Samsun’da Parasıyla Yer Kiralamakta Zorlanıyoruz

İYİ Parti’nin Samsun teşkilatlanmasıyla alakalı olarak İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ile görüştük.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü: Samsun’da Parasıyla Yer Kiralamakta Zorlanıyoruz

Süslü, Akasyamhaber’e yaptığı açıklamada Samsun’da kiralamak için parti binası bulamadıklarını belirterek “insanlar korkudan bize yerlerini vermiyor” diye konuştu.

İYİ PARTİ HANGİ NEDENLE KURULDU

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı olarak kayıtlara geçen Ömer Süslü, “Milliyetçi Hareket partisi ile bir dönem beraber yol aldık ama daha sonra bir değişim istedik. Bu değişimi istememiz de ki temel neden MHP’nin İktidara alternatif bir duruş ortaya koyamamasıydı. Biz iktidar olmak isteyenler olarak MHP’nin de Türkiye’yi yönetme hakkı olduğunu savunduk ve değişim talebinde bulunduk. Bu değişim talebimizi MHP çatısı altında gerçekleştiremeyince Referandum hareketiyle beraber bu değişim isteğimizi bir siyasi ete kemiğe büründürerek bulunduğumuz noktaya geldik. İktidar olmak isteyen insanlarda bizlerden bunu talep edince yeni bir partileşmeye yön tutarak baba ocağı MHP’den ayrıldık. MHP’yi asla rakip olarak görmüyoruz bizim siyasi rakibimiz AK Partidir. Hedefimiz Türkiye’de birinci parti olmak ve yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde 50+1 alarak Türk Milliyetçileri içerisinden bir Cumhurbaşkanı çıkartmak” şeklinde konuşarak İYİ Partinin kuruluşunu açıkladı.

PARTI ADI VE LOGO ELEŞTİRİLERİ

Açıklandığı günden bu yana hakkında oldukça konuşulan IYI Parti adı ve logosu hakkında bilgi veren Samsun Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, “ Parti adı ve logo profesyonel kişilerce uzun zaman üzerinde çalışılarak belirlendi. Halka ilk lanse edildiğinde ‘bu ne’ diyerek tepkiler alınsa da daha sonrasında ne kadar güzel ince düşünülmüş bir çalışma olduğunu insanlar giderek kavradı. İnsanlar seçim zamanı oy vermeye gittiğinde Ampule, Güvercine, Arıya, Altı Ok’a oy verdiğini tanımladı. Burada da biz oyunu ‘bas Güneş’e’ diyebilecekleri, akıllarda kalan bir logo olarak belirlendi. Güneş yüzyıllardır taşlara kazınarak, aydınlanmanın, yeniliğin, bolluk ve bereketin simgesi olarak tarihte yerini aldı” diye açıkladı.

İYİLİK GÜNEŞİ DOĞACAK

Türkiye’nin son yıllarında yapılan siyasi yanlışların ülke için nasıl ciddi sorunlara neden olduğunu değerlendiren Süslü, “Türkiye’nin son 15 yılını konu aldığımızda AK Parti’nin ilk 5 yılı özgürlükler ve demokrasi olarak ciddi kazanımlar elde edildiğinin hakkını yiyemeyiz. Lakin son 10 yılına bakıldığında özellikle dış politika da sürekli kavga ettiğimiz, meydan okuduğumuz,  Ülke içerisinde ve dışarısında sürekli kavgalar ederek ayrıştıran, ötekileştiren, sen Alevisin, Sünni’sin, Laz’sın, Kürt’sün, Çerkez’sin gibi ötekileştirilen bir toplum haline gelindi. Bu yaklaşımlar Ülkenin üzerinde kara bulutların dolaşmasına neden oldu. Biz bu anlamda iyilik güneşinin herkesin üzerine iyiliklerle, güzelliklerle doğmasını sağlamayı amaçlıyoruz” diye söyledi.

SİYASETİN NERESİNDE YER ALDI

Siyasetin merkezinde ciddi anlamda bir boşalma söz konusu diyen Ömer Süslü, “ Biz siyasetin merkezinde yer alarak buradaki açıklığı kapamak istiyoruz. Türk bayrağının altında yer almaktan mutluluk duyan ve ‘Ne Mutlu Türk’üm’ sözünü benimsemiş, ‘Ezan Dinmez Bayrak İnmez’ diyebilen ve bundan çekinmeyen bir toplumu ötekileştirmeden, Mezhebi, Dini, Irkı ne olursa olsun Türk olmaktan gurur duyan bir toplumu buluşturmak istiyoruz. Bugün muhalefet herkesin kandırdığı bir iktidarın karşısında bir alternatif olamazken, iktidar da ülkeyi yönetilemez bir hale getirdi. Dış politika ve Ekonomi de ciddi sıkıntılar mevcut. Dün kardeşim dedikleriyle bugün kavgalılar. ’Ne aldatan nede aldanan olduk’ denildikten üç gün sonra Barzani de bizi kandırdı diyen bir iktidar ve bunun karşısında bu kadar yanlışa rağmen alternatif olamayan bir muhalefet var. Bu noktada merkezdeki bu eksikliği tamamlayacak, İktidara alternatif olacak ve muhalefete de nasıl muhalefet yapılmasını gösterecek bir parti olarak merkezde yerimizi aldık.  Merkezdeki boşluk, iktidarın şımarıklığı ve muhalefetinde bu şımarıklığın karşısında bir türlü alternatif olamaması İYİ Partinin kurulma sebepleri arasında yerini aldı” sözleriyle siyasetin içerisindeki yerini açıkladı.

11 KASIM’IN ÖNEMİ

Sıfırdan bir partinin oluşumunu sağlamak çok ciddi meşakkat gerektiren bir çalışma olarak açıklayan Süslü, “ İçerisinde bulunduğumuz süreç zor bir süreç, 11 Kasım itibariyle İYİ Parti’nin Genel Merkezi açılacak ve bizlerinde resmi görevlendirilmesi yapılacak. İYİ Parti’nin Genel Merkezinin kurulmasının ardından Samsun kurucu il yönetimi görevine başlayarak ardından ilçelerin kurulma çalışmaları tamamlanacak. Tahmini Kasım ayı sonuna kadar Samsun İl ve İlçe yönetimleri tam olarak atanmış ve görevine başlamış sahaya inmiş olacak” sözleriyle Samsun faaliyetlerini açıkladı.

SAMSUN’DA PARASIYLA YER KİRALAMAKTA ZORLANIYORUZ

Samsun’da İYİ Parti için yer arayışlarının olduğunu ve bu yer arayışında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ömer Süslü, “ İnsanların neden yeni bir parti arayışına girdiniz sorusuna bir cevap da bu yaşadıklarımız. Parasıyla yer kiralamakta zorlanıyoruz. Kendi mülkünü insanlar korku duyarak kiraya vermekte imtina ediyorlar. Şehrin merkezinde ulaşımı kolay büyük bir yer arayışındayız. Bu tip yerlerde çoğunlukla FETÖ’cülerin çıktığı veya daha öncesinde onların bir işletmesinin bulunduğu yerler çıkıyor. Bir diğeri de devletle iş yapan Samsun’da söz sahibi olan insanların yerleri oluyor. dolayısıyla onlarda bize kiraya verirlerse işlerimiz bozulur korkusu içerisinde yerini kiraya vermekten çekiniyor. Bize bu parti kurulmaz diyorlardı kurduk. Size kimse yer vermez diyorlar Allah’ın izniyle yerimizi de bulacağız. 94 Yıl önce Cumhuriyeti kurmuş bir toplum olarak şahısların birilerine değil Allah’a kul olmalarını cesur olmalarını özgür olmalarını kimseden çekinip korkmamalarını istiyoruz” şeklinde yaşadıkları sıkıntılara değindi.

100 BİN İMZA İLE ADAY OLACAK

Siyasette erken seçim sinyalleri konuşulurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de ‘Erken seçim olursa bizde yerimizi alırız. Seçimlere çok yeni bir parti olmamıza rağmen iktidar alternatifi olarak kendimizi ortaya koyacağız’ şeklinde konuşmasını değerlendiren Samsun Kurucu İl Başkanı Süslü, “Kendi kurumsal kimliğimiz altında seçimlere katılabilmemiz açısından İYİ Parti’nin büyük kongresinin bir an önce yapılması gerekiyor. Seçimlere giremememiz için erken seçim ihtimali tabii mevcut ama bizlerde kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Ola ki seçimlere yetiştirip katılamadık Meral Hanımında kendi ifadesinde olduğu gibi, 100 Bin imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı. Erken seçim olursa belki milletvekili aday gösteremeyebiliriz ama Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için gece gündüz çalışır 50+1 i tamamlayıp 100 Bin imza ile yine de iktidar olma yolunda ilerleriz. Uygulanan başkanlık sistemi değil tek adamlık sistemi, bizde tek adamlık sisteminden kurtulmak ülkenin refahı ve geleceği için Cumhurbaşkanlığına Meral Hanım’ı seçtirmek ve akabinde Türkiye’yi güçlendirilmiş Parlamenter Demokratik sisteme taşımaktır” diye sözlerini dile getirdi.

SAMSUN’U BEKLEYEN SİYASİ ANLAYIŞ

İYİ Parti’nin Samsun Kurucu İl Başkanı olarak kendisini artık rahatlıkla ifade edebildiğini ve İYİ Parti’nin kendi hedef ve siyasi anlayışına uyan bir parti olduğunu burada yer almaktan gurur duyduğunu söyleyen Başkan Ömer Süslü, “ Beni bilenler siyasette boş sözden kavgadan, laf dalaşına girmekten hoşlanmadığımı bilir. İYİ Parti olarak boş sözlerle gündem oluşturmayacağız. Samsun’un problemlerinin tespit edildiği ve bu sorunlara çözüm üretildiği tartışıldığı, ortak aklın ön plana çıktığı her kesim ile görüşebilen fikir elde edebilen son olaraktan yine kararı kendisinin verdiği bir siyasi anlayış içerisinde olacağız. Meral Hanımında nezaket dili tabi ki bizlere de sirayet ediyor. İnsanlarla kavga etmeden iyiliği güzelliği konuşarak polemikler değil, Türk milletinin önünü açacak politikalar geliştireceğiz. Samsun’da AK Parti kendi içerisinde kavga ediyor, dönüyor muhalefet partileriyle kavga ediyor, onlarda kavgaya kavga ile cevap veriyor. Olan yine vatandaşa oluyor. Bir siyaset sözü ‘ Halkın yanına ineceğiz’ derler biz tam tersine ‘halka inilmez halkın yanına çıkılır’ diyerek halkımızın huzuruna çıkacağız. Siyasette kimse ile kavga etmeyeceğiz sözünü veriyoruz. Amaç ülke olunca kimse rakibimiz değil ülke için en doğruyu üretme uygulama olarak barış ve dostluk içerisinde halkın hizmetine talibiz” diye siyasete yeni bir anlayış getireceklerini ifade etti.

SAMSUN’U HAK ETTİĞİ YERE BU ANLAYIŞ GETİRECEK

Samsun hak ettiği yerde değil diyen Ömer Süslü, “ Yeteri kadar samsun ekonomisi geliştirilemedi istihdam alanı sağlanamadı. Asgari ücrete ağır şartlar altında çalışanlar ve bu ücrete razı gelmek zorunda olanlar var. Hatta asgari ücreti bile lüks sayıp emeğinin asıl karşılığını alamayan gençlerin hayatı mahvoluyor. Kendi ticaretine yön veremeyenlerin Samsun Ticaretine yön vermeye çalışması, Samsun’un kendine ait bir markaya sahip olamaması samsun ekonomisinde ciddi kayıplar olarak tarihe geçecek. Yetkililerin insanlara tepeden baktığını görüyoruz üzülüyoruz. Samsunspor’un haline bakıyoruz üzülüyoruz. Samsun’da üzülecek dertlenecek birçok şey mevcutken birbirimizle kavga etmenin hiçbir faydası yok. Ayrım gütmeden birlikte beraberce Samsun ‘un hak ettiği yere gelmesi için her türlü çalışmayı yapacağız.  Biz siyasi anlayış olarak yeri geldiğinde AK Parti İl Başkanı, CHP il Başkanı, MHP İl başkanı ile basın açıklamaları yapabilecek, her ne kadar MHP Samsun il başkanlığı ile karşı karşıya getirilmeye uğraşılsa da MHP ile yeri geldiğinde omuz omuza çalışmalar da yer alabilecek bir politika istiyoruz. Bu siyasi anlayışı sağlamak içinde elimizden geleni yapacağız” diye Samsun’da amaçladıkları politikayı söyledi.

HABER: Gül Su GÜNDÜZ

adminadmin