Güncel
Giriş Tarihi : 25-06-2015 17:30   Güncelleme : 25-06-2015 17:30

"Kadın Girişimçi Yönetici Okulu" mezunlarına sertifika verildi

SAMSUN (AA) - Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin Samsun'da düzenlediği "Kadın Girişimci Yönetici Okulu"nun mezunları, sertifikalarını aldı

SAMSUN (AA) - Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin Samsun'da düzenlediği "Kadın Girişimci Yönetici Okulu"nun mezunları, sertifikalarını aldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulunun desteklediği eğitimlerde, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayanlara sertifikaları, törenle verildi.

Törende konuşan STSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, "Odamızın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak ve özendirmek amacıyla 'Adam Olacak Çocuk' ve 'İş'te Ben' gibi değerli çalışmalar yapıyor. Bu yönde yapılan bir diğer önemli faaliyetimiz ise Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programıdır. Kadın girişimcilerimizin eğitimler sırasında elde ettiği deneyim ve bilgilerle, işlerinde daha başarılı olacaklarına inancımız sonsuz" dedi.

TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Başkanı Hatice Gülay Atik ise kadınların, girişimcilik ruhuyla adım attığı ticaret hayatında sadece alışveriş ya da üretim olmadığını belirterek, "Hayal edemediğimiz, planlayamadığımız çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Ülkemizde uygulanan akademik eğitimde, gerçek hayatta gerekli olan yöneticilik nosyonu ve altyapısı için yeterli bilgi birikimine ulaşılamıyor. Güçlü ve sağlam işletmelerin oluşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise donanımlı olmak gerekiyor. Kadın girişimci olarak iş hukuku, muhasebe, mevzuat, çözüm süreçleri gibi birçok konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor" diye konuştu.

adminadmin