Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-10-2020 10:26   Güncelleme : 20-10-2020 10:26

Kadın Ve Hayat

Kadın Ve Hayat

Hayat, kadın ve erkeğin aktörlüğünde şekilleniyor. Bu iki değer arasındaki iş birliği ve dayanışma ne kadar makul olursa hayatın kalitesi o kadar artar.

Dünyada insanın varlığı hayatı anlamlı kılar. İnsansız bir yaşam parkı, İnsansız bir saray, insansız bir kent düşünün sizce bir anlamı var mı? Yakında açılan Kıbrıs’taki Maraş şehrini bir hatırlayın o insansız binaları görünce ne kadar insanın da içi burkuluyor, hiç kimse diyebilir ki “oh ne güzel bir yaşam alanı”, diyemez çünkü orda insan yoktur.

Yeryüzü insanla değer kazanır. Düşünün Allah’ın bir çölünde bir arazinin dönümü 6-7 bin lirayken bir şehrin kenarında metre karesini o parayla alamazsınız.

Peki bu hayat insanın etrafında döndüğüne göre kadın ve erkek rolü ne olmalı derseniz? Ben özellikle ne olmaması gerektiği için bir ifade kullanacağım, o da şudur “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” gibi bir düşüncenin insanlığın başına bela olmaması lazım.

Yani kadın erkek rolü ile oynamamak lazımdır diye düşünüyorum. Kadın erkek Biyolojik, Fiziki ve Duygusal açıdan farklı yaratılmışsa kim ne hakla onlara biçilen rolüne müdahale etmeye hakkı olmamalı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN