Genel
Giriş Tarihi : 15-09-2020 13:11   Güncelleme : 15-09-2020 13:11

Kadınlar için En Kolay Saç Uzatma Yöntemleri

Kısa saç her ne kadar kolay bakımı nedeniyle pratikliği seven kadınlar tarafından çok tercih edilse de kadınlığın alametifarikalarından olan uzun saçın cazibesi de ayrıdır. Uzunca bir süre kısa saçlıydınız ve artık saçınızı uzatmanın vaktinin geldiğini düşünüyorsunuz. Sizin için en uygun uzun saç modelleri hangileri sorusuyla birlikte bu modele uygun olarak saçınızı nasıl uzatacağınızı da merak ediyor olabilirsiniz.

Kadınlar için En Kolay Saç Uzatma Yöntemleri

İşte size uygun uzun saç modelleri ile birlikte bu modele erişmek için kısa saçınızı nasıl uzatacağınıza dair en pratik saç uzatma yöntemleri. Hadi başlayalım.

 

Saçın besini proteindir.

Protein, vücudumuzun temel yapıtaşlarını oluşturan besin türüdür. Vücudumuz için olduğundan belki de daha fazla şekilde saçlarımız için önem arz etmektedir. Dolayısıyla saçlarını uzatmak isteyen kadınların protein ağırlıklı beslenmeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

Proteinin yanı sıra B, C ve D vitamin ağırlığı olan besinleri beslenme düzeninize dahil etmelisiniz. Saçlarını sağlıklı uzatmak isteyenler için özel bir diyetin dahi takip edilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

 

Doğal Saç Maskeleri

Doğanın insan vücuduna olan şifası saymakla bitmez. Doğada bulunan bitki kürlerinden elbette ki saçlarımız da nasibini alıyor.

Aşağıda saç uzatmaya en çok yardım eden bitki kürlerinden bazılarını sunuyoruz. Bu kürlerin her biri saçlarınızın uzamasına gözle görülür ölçüde destek olacaktır.

 

Patates Maskesi

Saçınıza uygulayacağınız en faydalı doğal bakım kürlerinden biri patates maskesidir.

Patates maskesini hazırlamak için 3 patatesi soyarak rendeleyin. Rendelediğiniz kısmı sıkarak suyunu çıkarın. Geriye kalan kısma 1 yumurta sarısı ve 1 kaşık bal ekledikten sonra bu karışımı saç derinize masajla birlikte uygulayın.

Saçınıza en az 15 dakika süreyle uyguladığınız bu maskeyi, aradan geçen 15 dakikadan sonra doğal bir şampuanla yıkayıp saçınızı temizleyin. Haftada 2 defa uygulayacağınız bu maske, saçınızın güçlenerek uzamasını sağlayacaktır.

 

Soğan Suyu

Soğan suyu içerisinde bulunan kolajen ile saçın ihtiyaç duyduğu proteini sağlar ve saçın güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Bu yöntemde saçınıza uygulayacağınız soğanın cinsi kırmızı soğan veya arpacık soğanı olmalıdır. Bu soğanları küçük parçalar halinde doğrayıp mutfak robotu veya blender’dan geçirin. Rende de yine soğanı parçalamak için kullanılabilecek yöntemlerden biridir.

Tıpkı patates maskesinde olduğu gibi rendelediğiniz kısmın suyunu süzdükten sonra saç derinize masajla birlikte sürün. 15 dakika boyunca uyguladıktan sonra saçınızı doğal bir şampuan eşliğinde temizleyin.

 

Saçlarınızı yıkarken soğuk su kullanın.

Saçlarınızı yıkarken soğuk su kullanmak, vücuttaki kan dolaşımının artmasını sağlar. Bu sayede saç hücreleriniz daha çok beslenecektir.

Soğuk duş almayı sevmeyenler için sadece saçlarına hafif bir masaj yapmak ve hafif masajın ardından saçları soğuk suyla durulamak bile kan dolaşımının artmasını sağlayan bu soğuk su etkisinin vücutta görülmesini sağlıyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN