Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-11-2020 06:22   Güncelleme : 19-11-2020 06:22

Kadınlarımız’ın Ne Kadarı Gerçekten Müslüman?

Kadınlarımız’ın Ne Kadarı Gerçekten Müslüman?

Yazının başlığını gören (özellikle kadınlar) sakın bana “hayırdır Abdullah bey, milletin canıyla, covitle, ekonomik sıkıntılarla, geçim derdiyle uğraştığı bu zamanda bu yazıda nereden çıktı, sizin başka işiniz yok mu, sizin yaptığınız tam da koyun can, kasap et derdinde durumuyla aynı şey” vb sözler söylemesin.

Çünkü ilk bakışta “zamansız ve gereksiz bir yazı” mış gibi görünse de dünya, ülke ve millet olarak içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreç” in geneli ile toplumları doğuran ve yetiştiren (görünürde) Müslüman kızlarımızın/kadınlarımızın aslında “zannettikleri ve zannettiğimiz gibi Müslüman olmadıkları” gerçeği arasında ki bağlantıyı ve ilişkiyi açıkladığımda siz de bana hak vereceksiniz.

Bu açıklamadan sonra bu gün ki yazıya yakın geçmişte yapılan bir araştırmaya dair “analiz ve bilgi notlarını” sizler ile paylaşarak başlamak istiyorum.

1- Başka bir çok konuda takva sahibi Müslüman bir insan (olduğunu iddia eden) dahi olsa kadınlarımızın çoğunluğu ( % 95 i) POLİGAMİ’ye ve RESMİ NİKAHSIZ bir evliliğe şiddetle ( kendilerine göre geçerli sebepler öne sürerek) karşı çıkıyor.

2- Bu kadınlarımızın büyük bir kısmının konuya karşı çıkmasının ilk sebebi EL-ALEM ne der, ne demez korkusu. İkinci sırada ise İMAN ZAYIFLIĞI, yani ŞEYTAN’ın-NEFS’in bu konuda ki dayatmasını ONURLU-GURULU olmak zannetmeleri geliyor. Çünkü, “MÜSLÜMAN” ın lugatta ki karşılığı “ALLAH’ın KANUNLARI’na TESLİM OLAN” demektir. Ama Türk Kadınlarının geneline yakın bir kısmı bunu bilmiyor ve bu konuda istenmeyen bir durum (boşanma- kuma vb) yaşandığında Allah’ın kanunlarından daha çok Devlet’e (medeni kanunlara) güveniyorlar. Bu nedenle kendisine Müslüman diyen bizim kadınlarımızın

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN