Sağlık
Giriş Tarihi : 24-02-2014 18:10   Güncelleme : 24-02-2014 18:10

KAN BANKASI GİBİ DOKTORLAR

DR. MEHMET ÖZBAY 47, DR. CEM FAİK SÜMBÜLOĞLU İSE 44 DEFA KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

KAN BANKASI GİBİ DOKTORLAR
 Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü’nde görevli doktorlar Mehmet Özbay 47 ve Cem Faik Sümbüloğlu ise 44 kan bağışında bulundular.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Samsun İstiklal Caddesi’nde bulunan Samsun Kan Alma Birimi’nde görev yapan Dr.Mehmet Özbay ve Dr. Cem Faik Sümbüloğlu, donör özellikleri ile vatandaşlara örnek oluyorlar.

Dr. Mehmet Özbay, 10 kere tam kan ve 37 defa aferez trombosit kan bağışı olmak üzere toplamda 47 defa kan bağışı yaparken, Dr. Cem Faik Sümbüloğlu ise 7 defa tam kan ve 37 kere de aferez trombosit kan bağışı olmak üzere toplamda 44 defa kan bağışında bulundu.

Kan bağışı yaparak hiç tanımadığı insanların hayatını kurtardığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Dr. Cem Faik Sümbüloğlu, “Biz doktor olarak kan bağışına öncülük etmek istiyoruz. Kendimizin de kan bağışında bulunması ve duyarlı insanlarımızın da bu konuya ilgi göstermesi sayesinde bayağı bir yol kat ettik. Bu konuda herkesi kan bağışına davet ediyorum. Kızılay’ın da önemli bir sloganı var: ‘Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olmasın’ diye. Bizde herkesi kan bağışına bekliyoruz” dedi.
 
“EN İYİ NASİHAT İYİ ÖRNEK OLMAKTIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, “Her iki doktorumuz toplumu kan bağışına davet ederken ‘En iyi nasihat iyi örnek olmaktır’ düsturuna uyarak çalışmaktadırlar. Her iki doktorumuz vatandaşı kan bağışına davet ederken kendileri de kan bağında bulunarak topluma örnek oluyorlar” diye konuştu.

Sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastaların kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyduklarını söyleyen Dr. Muhsin Yıldırım, “Kimin, nerede, ne zaman ve kaç ünite kan ve kan ürününe ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Ama her zaman birilerinin kan ve kan ürününe ihtiyacı olacağını biliyoruz. Bu yüzden ‘kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ diyoruz. İhtiyaç duyulduğu esnada sağlık kuruluşlarındaki hastalara kan ve kan ürününü temin edebilmemiz için kan stoklarımızın sürekli ihtiyaca yetecek seviyelerde tutulması gerekmektedir. Bu durum da ancak düzenli ve gönüllü kan bağışları ile mümkün olmaktadır. Bölgemizdeki hastanelerde tedavi gören insanlarımızın kan ve kan ürünü temininde sorun yaşanmaması için 18 - 65 yaş arası tüm vatandaşlarımızı resmi kimlik belgeleri ile birlikte Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezlerimize ve Türk Kızılayı Kan Bağışı ekiplerimize kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
adminadmin