Genel
Giriş Tarihi : 14-11-2016 09:11   Güncelleme : 14-11-2016 09:11

Karaaslan Ünlü Mimarları Başbakan Yıldırım İle Buluşturdu

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Şehir Buluşmaları' organizasyonuyla Türkiye'nin en önemli mimarlarını Başbakan Binali Yıldırım ile buluşturdu.

Karaaslan Ünlü Mimarları Başbakan Yıldırım İle Buluşturdu

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nca İstanbul Sepetçiler Kasrı'nda Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler ve mimarların katılımıyla 'Şehir Buluşmaları' toplantısının ilki gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye'de büyük projelere imza atan duayen mimarları ile Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden değerli akademisyenlerin katılımıyla bir ilk gerçekleşti. Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda organizasyon dolayısıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a ve katılımcılara teşekkür ederek, bir süre sohbet etti.

Türkiye'nin Şehircilik Vizyonu'na dair çok önemli konulara değinilen toplantıda konuşan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Ben bir mimar babanın kızı, bir kentsel tasarımcının eşi ve bir iç mimarın ablası bir meslektaşınız olarak karşınızda olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Şehirler nasıl yalnızca fiziksel mekanların birlikteliğinden ibaret değilse, ruhu varsa,  mimarlıkta yalnızca teknik bir meslek değildir, fikirdir, düşüncedir, felsefedir, sanattır'' dedi.

''Hiç kimse bugün şehircilik vizyonumuzun Türkiye'nin güncel konularından izole bir alan olduğunu iddia edemez'' diyen Karaaslan, '’Hendekler şehirlerde açıldı. 15 Temmuz şehirlerde yaşandı. Bugün terörle mücadelede doğu ve güneydoğuda şehirlerimizi yeniden inşa ediyoruz. Bugün biz tüm büyük projelerimize hız vererek yenilerini ekleyerek dünyaya bir mesaj veriyoruz, bu bir duruş Türkiye büyük ve güçlü bir ülke, en büyük gücümüzde insanımız. Biz bugün ilk toplantımızda sizlerle değerli mimarlarımızla Sayın Başbakanımızı buluşturduk, devam edeceğiz. Şehre yön verenlerle karar alıcıları aynı masanın etrafında buluşturacağız. Bugün mimarlar, yarın sanatçılar olacak masamızın etrafında. Bugün geldiğimiz noktada, artık şehirlerimizin temel sorunları çözüldü ama yeni beklentilerimiz var. Kısacası bugün yeni bir şeyler söylemek lazım. İşte biz onun için buradayız'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise, ''Şehir kökeni itibariyle medeniyet demektir. Kendi elimizle medeniyetler inşa edebildiğimiz gibi kendi elimizle inşa edilmiş medeniyetleri yok edebiliyoruz. Medeniyetimizin izlerini taşıyan büyük şehirlerimize baktığımızda, İstanbul, Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerimizde maalesef imar rantıyla geçmişin değerlerinin büyük bir savaşım içinde olduğunu görüyoruz ama ne yazık ki geçmişimiz, medeniyetimiz imar rantına her geçen gün yenik düşmekten kurtulamıyor. Son dönemde güzel binalar yapılmasına rağmen şahsen dikey mimariye karşıyım. Dikey mimari insanları yalnızlaştırıyor. Aramızdaki bağları zayıflatıyor. Binada 50 aile yaşıyor ama kimse bir birini tanımıyor.  Bu bizim kültürümüz değil. Bizim kültürümüz ortak yaşam. Acıyı da sevgiyi de mutluluğu da birlikte yaşamak'' diye konuştu.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, İsmet Uçma, Halis Dalkılıç, Nevzat Ceylan, Ali İhsan Arslan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, akademisyenler, mimarlar katıldı.

adminadmin