Güncel
Giriş Tarihi : 19-11-2014 06:30   Güncelleme : 19-11-2014 06:30

Karabük'te "Malçlı Çiçek" Projesi

KARABÜK (AA) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, "Malçlı Çilek" Projesi kapsamında, çalışmalara başlandığını bildirdi

Karabük'te

KARABÜK (AA) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, "Malçlı Çilek" Projesi kapsamında, çalışmalara başlandığını bildirdi. 

Çataklı, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük'te sulanabilen arazilerin az, alanların ise küçük ve parçalı olduğunu belirterek, az alanda daha çok verim ve kar getiren ürünlerin üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Projenin Yenice ve Ovacık ilçelerinde 3 dekar alanda uygulandığını kaydeden Çataklı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ilçelerde 19 bin 200 adet çilek fidesinin dikimini gerçekleştirdik. Bu ürünlerden 3 yıl verim alınacak. Yarım dekar alandan 800 kiloya kadar ürün alınabiliyor. Verimli bir çalışma olacak. Gelecek yıl ilk ürünleri alcağız. Çiftçilerimizin para kazanması, hem onları hem bizleri memnun edecek. Küçük ve parçalı alanlardan, az emekle fazla kazanmanın yolu, bu tür projeleri uygulamaktır. Bu tür projelerle, her zaman çiftçilerimizin yanındayız."

adminadmin