Güncel
Giriş Tarihi : 05-09-2014 16:20   Güncelleme : 05-09-2014 16:20

Karadeniz İsyandadır Platformu Fatsa’da imza topladı

ORDU (AA) - Sinop’tan Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri, Erenyurt Mahallesi'ne yapılmak istenen altın madenine karşı imza topladı

Karadeniz İsyandadır Platformu Fatsa’da imza topladı

ORDU (AA) - Sinop’tan Ordu’nun Fatsa ilçesine gelen Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri, Erenyurt Mahallesi'ne yapılmak istenen altın madenine karşı imza topladı.

Grup üyeleri madene karşı çıkan köylüler ile 6 Eylül Cumartesi günü maden sahasına yürüyüş düzenleyeceklerini belirtti.

Karadeniz İsyandadır Platformu üyesi Eren Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok farklı bölgeden gelen insanların siyanürle altın aranmasına karşı çıktığını söyleyerek, "Doğasına ve yaşamına sahip çıkan Ordu ve Fatsa halkının her zaman yanında olacağız" dedi.

Grup adına konuşan Seher Duman Arslan ise bu topraklarda maden aranmasını istemediklerini söyledi.

Gelecek nesillere talan edilmiş, zehirlenmiş bir doğa bırakmak istemediklerini ifade eden Arslan, "Holdingler, şirketler ve kişiler altın sahibi olacaklar diye havamızın, suyumuzun, sebzemizin, meyvelerimizin ve hayvanlarımızın zehirlenmesini istemiyoruz. Bir gramı bile biz ülke halkının çıkarına olmayacak altın için ormanlarımızın yok edilmesine, yaban hayatının tahrip edilmesine karşıyız" diye konuştu.

adminadmin