Güncel
Giriş Tarihi : 13-05-2015 15:00   Güncelleme : 13-05-2015 15:00

Kavak'ta nüfus hizmetleri

SAMSUN (AA) - Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, başlattıkları uygulama ile Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ayağına nüfus hizmetlerinin götürüldüğünü söyledi

Kavak'ta nüfus hizmetleri

SAMSUN (AA) - Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, başlattıkları uygulama ile Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ayağına nüfus hizmetlerinin götürüldüğünü söyledi.

Şekerci, yaptığı açıklamada, nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan 580 vatandaşın tespit edildiğini söyledi.

Kamu kuruluşlarında yürütülecek hizmet için T.C. kimlik numarasının gerektiğini vurgulayan Şekerci, "Yine vatandaşlarımızın 7 Haziran seçimlerinde oy kullanma hakkından mahrum olmamaları ve diğer işlemleri yaparken de mağdur olmamaları için nüfus hizmetlerini Nüfus Müdürlüğüne gelemeyen yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın ayağına götürme kararı aldık ve uygulamaya başladık" dedi.

İlçe Nüfus Müdürü Osman Takcı ise "Nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızı müdürlüğümüze davet ettik. Gelen vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını yeniledik. Ancak yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızdan gelemeyenlerin nüfus cüzdanlarını ise, dairemizdeki işlemleri tamamlandıktan sonra bu vatandaşlarımızın kapısına kadar gidip, kendisine teslim ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bu arada Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci ile Nüfus Müdürü Osman Takçı, ilk nüfus cüzdanını Köselli Mahallesinden 91 yaşındaki İkbal Us'a kapısında teslim etti.

Uygulamadan duydukları memnuniyeti belirten 91 yaşındaki İkbal Us ve mahalle sakinleri, Kaymakam Şekerci ile Nüfus Müdürü Takcı'ya teşekkür etti. 
 

 

adminadmin