Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-11-2014 18:00   Güncelleme : 20-11-2014 18:00

KAYMAKAM ATLAMAZ, SAKATLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti

KAYMAKAM ATLAMAZ, SAKATLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz beraberinde İlkadım Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Cemal Köse ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Av. Mehmet Yılmaz ise başkan yardımcıları ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Av. Mehmet Yılmaz, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Atlamaz’a teşekkür etti.
Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada, "TBMM’de kabul edilen özürlüler ile ilgili yasalar ve uygulamalar bizleri mesut etti. Çünkü engellilerin topluma entegre olabilmelerinin başka yolu yoktur. Ne zaman her yere erişebilir pozisyona getirildiğimizde biz engelliler işte o zaman engelsiz duruma geleceğiz. Toplumda engellilerin farklı ihtiyaçları giderildiğinde engellerin aşıldığı düşünülmekte. Farklı ihtiyaçlar konularında gerçekten son yıllarda çok hızlı yol alınmakta fakat bu alınan hızlı mesafeden halkımızın, toplumumuzun, yerel yöneticilerimizin ayak uydurmakta zorlandığını görüyorum. Hala birçok yerde yaya kaldırımlarında eksiklikler olduğunu arkadaşlarımızla yaşıyoruz. Özellikle yaya yol rampalarında bunları görüyoruz. Bunlar en iyi şekilde yapılıyor ama standartlara uygun yapılmasında zorluklar yaşanıyor. Bu konularda daha duyarlı olunmasını isteriz. Dernek olarak bizler de buralar da o yüzden varız. Görevimiz kendimizi insanlara, topluma tanıtmak ve bizlerinde varlığını bilmelerini sağlamak. Bizler toplumdan empati kurmalarını bekliyoruz. Sayın Kaymakamımız sizleri ziyarete geldiğimizde bizlere söylediğiniz gibi insanları mekanımız olan derneğimize gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bizim mekanlarımıza ne kadar insan gelir bizleri ziyaret ederse bizler o kadar mutlu oluyor o kadar da anlaşılıyoruz. Şunun da farkındayız. Bizler, yöneticilerimize olsun ne kadar insana ulaşabilirsek o kadar kendimizi anlatabiliriz. İnsanları mekanlarımıza, derneğimize davet ederek bizleri tanıyacaklarını ve onların da hevesleneceğini düşünüyoruz. Böylece yasalar bazında düzelttiğimiz alt yapıyı insanların beyni bazında da düzeltiriz. İnsanlarımız da bu durumumuzu düşünmeye, algılamaya, kabul etmeye başlarlar. Bizler ülkemizin durumunu göz ardı etmeyiz. Taleplerimizin hemen ve en iyi şekilde yapılmak istendiğini görüyoruz. Bunlar süreçtir. Önemli olan insanların bizlere bakış açısıdır, olumlu düşünce yapısına sahip olmalarıdır. Buda dediğim gibi empatiden geçer. Bu anlamda da derneğimizce çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise, "Her konuda olduğu gibi engelli arkadaşlarımızın sorunlarının çözümünde de farkındalık oluşturmalıyız. Sizlerden benim ricam ihtiyaçlarınızı, eksik ve yanlış gördüklerinizi not almanız, gerekirse fotoğraflamanız ve bizlere iletmeniz. Bizlerde sizlerle el ele vererek bu tespitleri çözmeye çalışalım, gereken yerlere birlikte gidelim ve anlatalım. İlgililere giderek farkındalık oluşturalım ve bu konularda algı oluşturalım. Unutmayalım ki insanlar ve kamuoyu sizi anladıklarında sizden biri olacaklardır ve öyle davranacaklardır. Empati yapacaklardır. Ülkemizde engelliler ile ilgili çok yol alındı ve alınacaktır da. Bu yasada her ne kadar ihtiyaçları tam gidermese de bir mesafe daha alınmıştır ve kimsenin şüphesi olmasın daha iyisi yapılacaktır. Şehirlerin yapısını birden değiştirmek, altyapı ve üst yapılarıyla oynamak zordur. Ama birlikte yöneticilere, inşaat firmalarına yani ilgililere her kim bu işlere bakıyorsa gidelim ve görsel olarak bunları anlatalım. Şunu biliyoruz, herkes elinden gelenin en iyisini yapıyordur. Gözlerinden kaçanları da bizler iletelim, yerel yönetime yardımcı olalım. Her şeyden önce bizler pozitif olalım, kendimizle barışık olalım. Problemleri içimize atmayalım. Örneğin İlkadım Kaymakamlığımız olarak derneğiniz ile bir çalışma yapalım. Evinden engeli nedeni ile çıkamayan arkadaşlarımızı tespit edin. Bizlere yönlendirin. Bizlerde bilgisayar eğitimi konusunda onlara yardımcı olalım. Sanal ortamda bilgisayar ortamında dünyaya açılmalarına vesile olalım. Allah ve devletimiz böyle bir imkanı bizlere vermiş bizlerde yapalım. Engeli nedeni ile dört duvar arasında olan engelli arkadaşlara bilgisayar ve interneti öğretelim. Bilgisayarda temin etmeye çalışalım. Engelli arkadaşlar dışarıya bilgisayarla açılsın. Birde İlkadım Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza talimat verdim. Arkadaşlar bizlere ulaşamayan, yetersiz kronik rahatsızlığı olan, evden çıkamayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza ulaşarak aciliyetlerini ön planda tutarak çok acil kırmızı liste ve çok acil olmayanları sarı liste olarak hazırlayacaklar. Üçüncü bir listede aciliyeti olmayan rutin takip ettiklerimiz örneğin okuyan çocuklar, dul olanlar vb. kimseleri de belirleyecekler. Böyle durumlarda olup özellikle birinci listede olup sizlerin bildiği engelli olan arkadaşlar varsa bunları bizlere iletin. Az önce dediğim gibi engeli nedeni ile dört duvar arasında kalan arkadaşlara bilgisayar kursu, bilgisayar programı yazılımı kursu, web tasarımı kursu açalım. Aldığı bu kursla evlerinden firmaların İnternet sitelerini yapsınlar. Meşguliyetleri yanında azımsanamayacak da para kazansınlar. Sanal ortamda ekmek paralarını kazansınlar. Kendi kendilerine yeterli olsunlar. Asıl mağdur olan o dört duvardan çıkamayan insanlardır, sizler değil" diye konuştu.
Kaymakam Atlamaz konuşmasını söyle tamamladı: "Benim adıma ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Beni aşan yerde ise yanınızdayım. Samsunda engelli arkadaşlarımız çok şanslı, sizler çok şanslı bir derneksiniz. Başkanınız çok kıymetli bir insan. Bir tarafta hukuk kariyeri bir tarafta siyasi kariyeri olan ve öbür tarafta aydın bir insan olarak başkanınız Sayın Mehmet bey varlar. Bu iş parayla mülkle yapılmaz. Bu işin Sevgiyle yapılacak bir iş olduğunu biliyorum. Öyle yerler var ki sizler çok ilerlerdesiniz. Sizleri başkanınızın nezdinde tebrik ediyorum. Arkadaşlar sizlerden ikinci ricam kendinizi kimseye suiistimal ettirmeyin. Sizler, gazi ve şehit aileleri iyi niyetleriyle suiistimal edilmeye açık olan kesimlerdir. Uyanık olmanız ve bunlara izin vermemeniz sizlerden özellikle ricamdır. Kimse istediğiniz hakları veya ihtiyaçları sizlere lütfetmiyor. Bunlar sizlerin hakkı ve devletin sizlere sağladığı olanaklardır. Sizlerin de amacı üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek olmamalı. Hep birlikte hareket ederek öncelikle problemlerimizi sıralayalım ve çözümü için harekete geçelim. İnanın ilgililer ve kamuoyu bundan çok mutlu olacaklardır. Arkadaşlar sizlerden rica ettiğim çalışmaları istiyorum, listeleri istiyorum. Bunlar lafta kalmasın. Ulaşamadığımız bir engelli insan varsa bu hepimiz için vebaldir."
adminadmin