Güncel
Giriş Tarihi : 30-09-2019 10:20   Güncelleme : 30-09-2019 10:20

Kirliliğin başkentinden, Çarşamba ovasına!

Samsun Tarım Şehri, Samsun Turizm Şehri, Samsun Ticaret Şehri Samsun Deniz şehri, ,Kuş Cenneti Kenti, Samsun Kurtuluş Savaşının Şehri.

Kirliliğin başkentinden, Çarşamba ovasına!

Bu sloganlar hiç de yabancı değil ama bu sloganların artık değişme zamanı geldi diye bir köşe yazısı yazmıştım.

Bir belediye başkanımız bile bana küsmüş hatta tavır almıştı. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktığı dolayısı ile inanın üzülüyorum.

YENİ SLOGANIMIZ; OVADA SANTRAL OLMAZ!

Bilmeyen yoktur bizim çevre kirliliği ile ünlü ilçemiz TEKKEKÖY’dur. Hatta ilk 5’dedir.Samsunu, Ankara’dan yönetmeye çalışan bürokratlar Samsunu sistematik olarak enerji bölgesi yapmaya çalışılırken, bu kadar acımasız ve bilgisiz olacaklarını hiç düşünmemiştim. Türkiye’nin en güzel ovasının ortasına 4-5 yıl içinde Ovanın ekolojik dengesini bozacak bir santrali buraya neden getirmek isterler inanın ben bile bilmiyorum.

Herhalde AKIL TUTULMASI DENİLEN şey bu olsa gerek. Bir söz var ya, NE YAMAN ÇELİŞKİ BU diye.

Bir taraf dan devletimiz Çarşamba ovasına bu kadar yatırım yapmaya çalışırken bir taraf dan Ankara’dan bağlanan enerji lisanları ile Samsun adeta santral çöplüğüne çevrilmeye çalışılmakta.

Tekkeköy ilçesinin hemen yanında, Çarşamba ovasının tam ortasında kurulmak istenen  Biyokütle Enerji Santrali aslında gelen tehlikenin  ayak sesleri gibi. Aslında Tehlikenin büyüklüğü sanılandan daha fazla olduğu artık netleşmiştir. Ankara dan duyduklarımıza göre bir değil en az 2-3 enerji üretim tesisi yapılma hazırlıkları başlamış bile. Çarşamba Ovası sanayiye açılma kararı alınmış ve yavaş yavaş uygulamaya geçiriliyor.

Buradan açıkça söylemek gerekirse TEKKEKÖY’deki çevre kirlilik oranlarının doğru olduğuna kesinlikle inanmadığımı da ifade etmeden geçemeyeceğim.

Sebebine gelirse artık her şey  bilgisayar yazılımı ile yapılıyor.

Çarşamba ovasına ‘’ÇED gerekli değildir ‘’kararı veren bir sisteme TEKKEKÖY’deki kirlilik oranlarına inanmamızı kimse beklemesin.

Tekkeköy’deki çevre kirliliğini bitiremeyen bir sistem Çarşamba ovasındaki tesisi denetleme ve yaptırım gücüde, şansıda malesef yok.

Sizce var mı?

Bu bölge artık tesisler ve tesislerin kirliliği noktasında doyuma ulaşmış bir yer, bir kirli yatırımı daha kaldıramaz.

Organize Sanayi Bölgesi, Küçük ve Büyük Sanayi Tesisleri, Gıda OSB, Azot ve Bakır Tesisleri, Demir Çelik Fabrikaları burada, Doğalgaz Çevrim Santralleri burada, siyaseti yönetenlerde burada, aslında anlamak isteyenler için her şey burada.

Bu enerji yatırımları maalesef samsun istihdamına çok bir şey kazandırmadığı aslında çok açık.

Çalışan personel sayıları bu enerji santrallerinde zaten belli.

Yatırım düşmanı da değilim. Samsunun yeniden değişim ve dönüşüm yaşamadığı sürece  korkarım ki Çarşambada başlayan bu süreç Terme, Bafra, Vezirköprü, Havza, Kavak ,Tekkeköy ve Ladik’de devam edecek.

Biyokütle enerji santrali ile ilgili özel bir yazıyı da bitirmeye az kaldı. Başlık da bize muhalefet yapan arkadaşlar buldu. Siz çevreciler, hep Çarşı gibisiniz. Çarşı Her Şeye Karşı. Bizde dedik ki Hodri Meydan neden karşıyız bunu açıklayacağız.

ÇEVRECİLER HERŞEYE KARŞI MI!

Ülkemizin bütün insanları anlasın diye (muhalefet edenler  yine anlamamak için çaba sarf edecekler ama) Eğercili’deki Fatma teyzeye, Taşdemir’de Ayşe yengemize, Hamzalı’da Ahmet amcamıza, Salıpazarı’nda Mevlüt dayımıza, Ayvacık’ta Hülya kızımıza, anlatır gibi anlatacağız.

Halkımız bizi anlar.

Ya siz?

Ankara’ya milletin helal oyları ile gönderdiği milletvekillerimiz;

Çiğdem Karaaslan,

Neslihan Hancıoğlu,

Ahmet Demircan,

Yusuf Zıya Yılmaz,

Erhan Usta,

Orhan Kırcalı,

Kemal Zeybek,

Bedri Yaşar

ve

Fuat Köktaş,

Bu santralı halkımızın istemediğini ve OVADA SANTRAL OLMAYACAĞINI anlayabilecekler mi?

TARIM VE ORMAN Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ,

ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanı Murat KURUM,

Beyler bu tür tesislerin sayısının hızla ülkemizde artığını, ÇED ve SED raporlarının neden istediğimizi anlayabilecekler mi?

Enerji santralının Çarşamba ovasında kurulmaması için bizi destekleyen, yediden yetmişe vatansever, mert, onurlu güzel insanlarına teşekkür ederim.

Farklı düşünüyoruz, beraber kazanacağız...

ÇARŞAMBANIN YEŞİLİ,

DENİZİ, HAVASI VE İNSANIYLA GÜZELDİR.

ÇARŞAMBANIN YEŞİLİ ve İNSANI HEP SAĞLIKLA YAŞASIN.

adminadmin