Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2023 16:59   Güncelleme : 24-05-2023 17:03

Kojenerasyon

Kojenerasyon

Elektrik ve ısı enerjisinin birlikte daha iyi kullanılmasını amaçlayan bir teknoloji olan kojenerasyon özellikle tasarruf anlamında sağladığı fayda ile öne çıkmaktadır. Büyük endüstriyel tesislerde sıklıkla kullanılan bu sistem birden fazla enerjiyi aynı anda kullanmaya izin vermektedir. Bu da hem zaman hem güç hem de harcanan enerji bakımından tasarruf etmeyi amaçlar.

Kojenerasyon Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kojenerasyon kısaca hem ısıtma hem soğutma hem de elektrik enerjisinin eş zamanlı üretildiği sistemlerin bütününe verilen isimdir. İşlem prensibi açısından elektrik üretimi esnasında ortaya çıkan ısı enerjiyi sisteme geri kazandırmasıyla çalışmaktadır. Bu anlamda yüksek miktarda bir enerji tasarrufu söz konusu olur. Bu sistem birden fazla pratiği tek bir yerde birleştirdiğinden tek bir merkezden hem elektrik üretilebilir hem de sıcak su sağlanabilmektedir. Bu anlamda enerjiyi aynı yerden sağlamanın pek çok önemli avantajını elde etmiş olursunuz.

Kojenerasyon pek çok farklı sektörde çözüm olarak kullanılmaktadır. Hizmet sektörü, endüstriyel sektörde ve ısının kullanıldığı daha pek çok yerde kullanımı söz konusudur. Ancak kojenerasyon ihtiyacı her bir işletme için farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple Teksan olarak sizlere ihtiyacınız dahilinde size özel tasarım ve çözümler sunmaktayız. Elektrik, ısı ve soğutma ihtiyaçlarını aynı yerden sağlayarak enerji tasarrufu sağlayabilir ve bunu maliyet olarak avantaja çevirebilirsiniz. Kojenerasyon fiyatları hakkında detaylı bilgi almak https://www.teksan.com/tr/kojenerasyon/ adresini ziyaret edebilir veya bizleri arayabilir, ihtiyacınız doğrultusunda kojenerasyon siparişi verebilirsiniz.

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN