Türkiye
Giriş Tarihi : 25-11-2020 09:45   Güncelleme : 25-11-2020 09:45

Koronaya Karşı Zeytin Yaprağı!

Dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağı, Kovid-19’un da bulaşmasını önlüyor ve tedaviyi kolaylaştırıyor.

Koronaya Karşı Zeytin Yaprağı!

İki özel şirket ve İstanbul’daki üç hastanede düzenli içilen zeytin yaprağı çayı çok şaşırtıcı sonuçlar verdi.

500 çalışanı olan traktör fabrikası TÜMOSAN’da 94 kişi Koronavirüse yakalanmıştı. 2 ay boyunca her gün sabah ve akşam zeytin yaprağı çayı içen çalışanlar ile ailelerindeki vaka sayısı sıfırlandı. Varaka Kâğıt Fabrikası’ndaki testlerde benzer sonuçlar alındı. Günde 3 defa zeytin yaprağı içen 460 kişide vaka görülmedi. Bilim insanlarının incelemesi mucizevi etkiyi belgeleyecek.

500 çalışanı olan traktör fabrikası TÜMOSAN’da 94 kişi Koronavirüse yakalanmıştı. 2 ay boyunca her gün sabah ve akşam zeytin yaprağı çayı içen çalışanlar ile ailelerindeki vaka sayısı sıfırlandı. Varaka Kâğıt Fabrikası’ndaki testlerde benzer sonuçlar alındı. Günde 3 defa zeytin yaprağı içen 460 kişide vaka görülmedi. Bilim insanlarının incelemesi mucizevi etkiyi belgeleyecek.

Modern tıbbın koronavirüs salgını konusunda acziyeti ve tek kurtuluş olarak etkileri ve yan etkileri tam olarak bilinmeyen aşılara yönlendirmesi insanlığı yeni arayışlara itti. Araştırmalar dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağının Kovid-19’a çâre olduğunu ortaya koyuyor. Zeytin yaprağı ve yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein (oleuropein) maddesi, koronanın bulaşmasını önlediği gibi tedavi edilmesini de sağlıyor.

 

TBMM Sağlık Komisyonundan koronavirüse karşı önlem paketi: Tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

 

SAVUNMA SİLAHI

Her bitki düşmanlarına karşı savunma amaçlı çeşitli maddeler salgılar. Zeytin ağacı ise kurt, kuş ve börtü böceğe karşı kendini korumak için olyuropein (oleuropein) salgılıyor. Salgılanan ve tıpta olyuropein olarak adlandırılan bu madde hem bir antioksidan, hem de antiviral. Bir savunma silahı olarak tanımlanan olyuropeinin koronanın bulaşmasını önlediği, bulaştığında da tedavi ettiği tespit edildi.

 

TÜMOSAN’DA VAKA SIFIRLANDI

Zeytin yaprağı ve taze yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda tedavisini de kolaylaştırıyor. Binlerce kişide yapılan denemeler, zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediğini ortaya koydu. 500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Yaklaşık 2 aydır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde korona vakası sıfırlandı.

 

VARAKA VE 3 HASTANEDE BAŞARILI OLDU

Aynı deneme, Balıkesir’deki eski SEKA yeni Varaka Kâğıt Fabrikasında da yapıldı. Fabrikada çalışan 460 kişiye günde 3 defa zeytin yaprağı çayı ikram edildi. Sonuç yine şaşırtıcı oldu, vakalar sıfırlandı. Sadece 1 kişi kovid 19’a yakalandı, o personelin de zeytin yaprağı çayı içmediği belirlendi. İstanbul’daki 3 hastane de zeytin yaprağının etkisi ölçüldü. Denemeler zeytin yaprağının kovide karşı önemli bir koruyucu olduğunu ortaya koydu. Tat ve koku alma duygusunu kaybeden hastaların 3 günün sonunda bu hislerinin geri kazandığı tespit edildi.

 

KORONA’DAN KANSERE HERŞEYİ TEDAVİ EDİYOR

Özellikle tazesi etkili bir virüs öldürücü olan zeytin yaprağındaki olyuropeinin koronanın bulaşmasını önlemekle kalmadığı, aynı zamanda diyabet hastalığı ile kanseri de yendiği, ülkemizde ve Amerika’da yapılan ilmî çalışmalarla ortaya konuldu. Kanseri tedavi ettiği tespit edilen olyuropeine (zeytin yaprağına) yönelik Amerika’da patent de alındı. Yapılan bilimsel araştırmalar, olyuropein maddesinin zeytinyağında değil, daha çok zeytin yaprağı ve yeşil zeytinin tazelerinde olduğunu gösterdi. Bu netice, zeytinyağının şifasız olduğu mânâsına gelmez. Çünkü zeytinyağında da başka onlarca hatta yüzlerce antioksidan madde ve besin bulunuyor.

 

ACI TADI VEREN MADDE KORONANIN DÜŞMANI

Zeytin ve zeytin yaprağındaki acılığı veren madde, ağacın savunma silahı olan olyuropein. En etkili fenolik madde olan olyuropein aynı zamanda vücudun oksijene karşı hassasiyetini artırıyor. Olyuropein ailesinden antioksidanların okside olmuş E vitaminini (?-tokoferolü) tekrar harekete geçirerek antioksidan sisteminin ömrünü uzattığı da tespit edildi. Bu maddeler yağın ve diğer besinlerin de okside olmasını engelliyor.

Kemal Özer - Yeni Şafak

Recep YAZGANRecep YAZGAN